2
Evrokup

POZNAT NOVI UČESNIK EVROLIGE: Galatasaraj osvojio Evrokup!

Objavljeno: 27.04.16 u 21:43

Košarkaši Galatasaraja nadoknadili su „minus četiri“ iz prvog meča i u Istanbulu su savladali Strazbur i osvojili Evrokup.

Veliko slavlje u Istanbulu. Strazbur je u Turskoj branio četiri poena prednosti 66:62 iz prvog meča, ali nije uspeo da ih odbrani. Galatasaraj je u revanšu slavio sa 78:67 i tako osvojio pehar namenjen najboljem klubu Evrokupa. Ono što je daleko važnije je to da je tim sa Bosfora izborio učešće u Evroligi naredne sezone.

EVROKUP: Micov vodi Galatu ka peharu i Evroligi

Galata je vodila tokom cele utakmice. Strazbur je tek pred kraj bio blizu da izbegne poraz, tri minuta pre kraja bilo je 73:67, ali su Guler i Mekolum prelomili meč i doneli svom timu evropski trofej.

Najbolji kod pobednika bio je Lazme sa 16 poena i 10 skokova, dok je isti broj koševa ubacio Mekolum. Guler je imao 14 poena, a Šilb 11 koševa. Naš Vladimir Micov zaustavio se na sedam poena. Kod poraženog tima najistaknutiji bio je Kolins sa 16 poena.

EVROKUP: Galatasaraj protiv Strazbura u finalu

0
0

2 Komentara

  1. Omg sad ce ispasti da turci igraju najbolju kosarku, imace 4 ili 5 ucesnika ( fener,anadolu efes,galatasaray i durusaffaka i jos neki ce da uvedu 100%)

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter