2
AdmiralBet ABA Liga

PRETNJE URODILE PLODOM: Košarku na Balkanu očekuje velika promena

Objavljeno: 26.04.16 u 15:24

Utisak je da je FIBA ipak odnela pobedu. Kako mediji navode, ABA liga prestaje da postoji, klubovi će igrati domaća takmičenja, dok bi, po njihovom završetku, trebalo da bude organizovano i regionalno takmičenje, mada je ono pod velikim znakom pitanja.

Prema pisanju medija u regionu, a kako prenosi „Blic“, košarkaški savezi u regionu popustili su pod pritiscima FIBA, što će za posledicu imati prestanak postojanja ABA lige.

Domaći šampionati već od naredne sezone trebalo bi da dobiju primat, što dok je, prema najavama, neki vid regionalnog takmičenja ostavljen za period nakon njihovog završetka.

Ipak, uzevši u obzir kalendar takmičenja, veliko je pitanje da li je tako nešto uopšte izvodljivo.

ČOVIĆ UZVRAĆA: Neka Bodiroga kaže sa kim ima problem

Podsećamo, FIBA je tražila od saveza da zabrane klubovima igranje regionanog takmičenja, nakon što je ABA pružila podršku Evroligi, što je FIBA okarakterisala kao „nelegalno“, pa je povodom toga upozorila saveze da će klubovi koji budu igrali ABA ligu biti suspendovani iz takmičenja pod organizacijom FIBA ili FIBA Evropa.

Naravno, postoji mogućnost da takmičenja ostanu netaknuta, pod uslovom da Evroliga pristane na uslov FIBA i da joj „deo kolača“.

‘GENIJALAN’ PLAN FIBA: Ponuda na koju će se Evroliga samo nasmejati

0
0

2 Komentara

  1. Bice pune hale sa konstantinom, smederevom, fmp-om,,….ma kakva nasa liga. Koga vi zamajavate? Regionalna liga je realnost Kako u kosarci tako I u fudbalu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter