6
Košarka

CRNA GORA POBEDILA: Košarkaš Reala neće igrati za Srbiju

Objavljeno: 24.04.16 u 10:07

Postojala je nada da bi košarkaš Reala Dino Radončić mogao da zaigra za reprezentaciju Srbije pošto je naš savez na sve načine pokušavao da ga privoli da odabere dres sa državnim grbom na kom je dvoglavi orao.

Međutim, 16-godišnji mladić je odlučio da krene stopama svog oca Damira Radončića, bivšeg rukometaša, odnosno želi da u budućnosti nastupa za državne selekcije Crne Gore iako je kao opcije pored Srbije imao još i Španiju i Nemačku u kojoj se rodio.

‘GENIJALAN’ PLAN FIBA: Ponuda na koju će se Evroliga samo nasmejati

– Nikada nikoga nećemo moliti i terati da igra za reprezentaciju Srbije. Naš posao je da igraču stavimo do znanja da ga smatramo našim, da mu predočimo prednosti odluke da igra za Srbiju i objasnimo da je neponovljiv osećaj biti deo tako bogate košarkaške tradicije, rekao je svojevremeno potpredsednik KSS Igor Rakočević koji je zajedno sa Vladimirom Kuzmanovićem bio glavni pregovarač u ovom slučaju.

Dino Radončić je karijeru počeo u Barseloni 2013. godine, a samo godinu dana kasnije preselio se u Madrid odnosno u Real, iako je imao ponude i dva beogradska velikana Partizana i Crvene zvezde.

BLAGO REČENO, VELEOBRT: FIBA demantuje, Srbija NIJE izgubila kvalifikacije za OI?! (FOTO)

0
0

6 Komentara

  1. sta ce nama takav igrac kada i on sam nezna gde spada pa zar srbija nema dovoljno kvalitetnih i talentovanih kosarkasa da se sastavi reprezentacija!!!!!!!!!!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Pisete gluposti Srbija koliko trenutno ima odlicnih kosarkasa da sastavimo dve kompletne reprezentacije i obe da se ukljuce za medalje na Olimpijskim igrama i neznam koga ce selektor da ostavi a koga da povede u Rio,afali nam kao taj klinac a mi tih decaka imamo pregrst bolji od njega,

    0
    0
    Odgovori
  3. Hahah pokazao je da baš i nije pametan,a takvi nam ne trebaju.Neka,odabrao je…Sad će umesto da osvaja gledati kako Srbija igra finala i bori se za medalje preko televiizije.Jer njegova CG nikada neće igrati neko takmičenje,osim ovako proširenog EP.A verovatno se i ne oseća dovoljno kvalitetnim da se izbori za tim u ovakvoj konkurenciji kakvu Srbija ima među reprezentativcima.Slabić…

    0
    0
    Odgovori
  4. Ma da, Bodiroga koji ucenjuje srpske klubove i Divac koji je pustio Kosovo u MOK… Bili su sjajni igrači i nule od funkcioner.

    0
    0
    Odgovori
  5. Da je na razgovor isao Bodiroga,Djordjevic,Divac.., verujem da bi pristao. Zasto Rakocevic i Kuzmanovic. Samo sto su Covicevi drugari,sta ih drugo svrstava medju legende nase kosarke?

    0
    0
    Odgovori
    • Sta Rakocevica svrstava medju legende kosarke?Decko,pod hitno kod cika doktora da ti prepise neku adekvatnu terapiju.Osvajac SP, EP, nekoliko titula drzavnog prvaka u timovima u kojima je igrao,3 puta najbolji strelac EL,igrao NBA ligu…i ti se pitas zasto je legenda,jado jadni i zaostali u razvoju.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter