0
Ostali sportovi

ZVEZDINA PODRŠKA SRPSKIM RUSIMA: Na Svetske igre mladih u Zvezdinoj opremi

Objavljeno: 22.04.16 u 17:58

Ambasador Ruske federacije Aleksandar Čepurin svečano je ispratio rusku delegaciju iz Srbije na druge Svetske igre mladih sunarodnika u Sočiju.

Desetočlana ruska ekpedicija predstavljaće Srbiju u Sočiju u stonom tenisu, plivanju i šahu, ali ujedno i pokazati svojim sunarodnicima kulturu i umetnost zemlje u kojoj žive.

– Često saljemo rusku decu iz Srbije u Moskvu, Sankt Peterburg i ostale gradove. Nadam se da će naši takmičari osvojiti jednu ili dve medalje. Ipak, svakako će dobiti zahvalnice i poklone po povratku u Srbiju. Značajno za nas je da se druže sa svojim sunarodnicima i upoznaju se sa kulturom zemalja, rekao je Čepurin Tanjugu u Ruskom domu.

Mladim takmičarima opremu je obezbedilo sportsko društvo Crvena zvezda, čija će obeležija nositi u Sočiju.

– Zvezda odavno sarađuje sa našim kompanijama. Poznato je da NIS sponzoriše Crvenu zvezdu, koja se takođe trudi da, u saradnji sa Ruskim domom, pomogne naše projekte. Za našu decu Zvezda je veliki brend, nenadmašive visine i u njenoj opremi neće moći da izbegnu pobede, poručio je Čepurin.

Direktor marketinga SD Crvena zvezda Zoran Avramović poželeo je mnogo sreće i uspeha mladim ruskim takmičarima iz Srbije.

– Oduvek su bile odlične veze između Srbije i Rusije, a posebno Crvene zvezde i Rusije. Sport prenosi granice i divno je što će biti promovisan Zvezdin grb. U sportu postoje pobede i porazi, ali mi smo već pobedili, poručio je Avramović.

Na Svetskim igrama mladih sunarodnika u Sočiju učestvovaće više od 500 dece širom sveta.

Učesnici su odabrani na konkursu između ruskih sunarodnika u Srbiji, a većina njih su deca iz mešovitih brakova i državljani Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter