1
Tenis

FOTO: STARSPORT

HAJKA SE NASTAVLJA: Novi atak na Đokovića

Objavljeno: 22.04.16 u 12:02

Nekadašnji predsednik Svetske antidoping agencije (WADA) Dik Paund uključio se u „hajku“ na najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića izjavom da je stav srpskog tenisera o dopingu naivan.

Đoković je na dodeli „Laures“ nagrade u Berlinu izjavio da je, što se njega tiče, tenis čist, sve dok ne bude dokaza u suprotno.

– To je naivna izjava, to je pristup Lensa Armstronga. Nisam bio pozitivan, znači nisam dopingovan. To je pogrešno, sve ide dublje i mnogi ljudi toga nisu svesni. Može se reći da je dvocifren procenat sportista dopingovan, hajde da kažemo 10 odsto njih. Pozitivnih je tek oko dva odsto, postavlja se samo pitanje zašto testiranja nisu efikasnija, rekao je Paund za škotsku televiziju STV, a prenosi Tanjug.

ĐOKOVIĆ: Nadal je i dalje najbolji na šljaci i favorit na Rolan Garosu

Polemika oko dopinga počela je izjavom, upravo Škota, Endija Mareja da je „neverovatno kako neki teniseri igraju po šest sati i ne umaraju se“, gde je jasna aluzija na Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, a potom se uključio „Vašington post“ opaskom da Đoković zvuči kao američka biciklista Lens Armstrong, koji je akter jedne od najvećih doping afera u istoriji.

PUCAJU OD MUKE: Amerikanci uporedili Novaka sa svojom dopingovanom zvezdom

0
0

1 Komentara

  1. Da sam na Noletovom mestu rekao bi da mogu da me poljube (znate vec gde), ako vec ne mogu da me pobede vec pricaju ovakve budalastine. Da je amerikanac niko ne bi smeo da pisne…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter