0
Domaći fudbal

OD RUMUNIJE PREKO GRČKE DO TURSKE: Crnogorski štoper sa iskustvom igranja u LŠ na radaru Zvezde?

Objavljeno: 19.04.16 u 18:02

Crvena zvezda je sve bliža tituli prvaka Srbije, a uprava ne sedi skrštenih ruku, već uveliko traži pojačanja za Ligu šampiona.

Prioritet su pozicija štopera i napadača, to jest golgetera. Zbog toga generalni direktor kluba Zvezdan Terzić sa saradnicima traži pojačanja, a fokus je trenutno pao na Balkan.

Kada je reč o štoperu prvi na „skautingu“ bio je Rumun Valerika Gaman iz Astre. Potom se na listi želja našao Migel Vitor iz PAOK-a, a sada je tu i treće moguće pojačanje. Reč je o reprezentativcu Crne Gore rođenom u Obrenovcu, Marku Simiću. On je član Kajserispora, tima koji se u Turskoj bori za opstanak. Simića pamtimo kada je pod „našom zastavom“ nastupao za BATE Borisov u grupnoj fazi Lige šampiona, kada je u Belorusiji pao Bajern. Iskusnom štoperu ugovor sa Kajserijem ističe u junu, a trenutna tržišna vrednost mu je dva miliona evra. Za selekciju Crne Gore odigrao je 17 utakmica.

HOTSPORT SAZNAJE: ‘Bratski klub’ stiže u Beograd na megdan Zvezdi, evo i kada

To nije jedini igrač na „radaru“ Crvene zvezde iz Turske. Na njemu je već duže vreme i ime napadača Velitona. Brazilac je član već prežaljenog Mersina za koji je ove sezone postigao šest golova i podelio sedam asistencija. Proslavio se u Spartaku iz Moskve, a glavne karakteristike su mu brzina i dribling. Velitonu, baš kao i Simiću, ovog leta ističe ugovor sa Mersinom, a želja mu je da zaigra u timu koji igra u evropskim takmičenjima.

HUMANO: Marko Grujić donirao novac koji je dobio od grada Beograda

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter