0
Domaći fudbal

Foto: Aleksandar Ilić

U SRBIJI JE SVE MOGUĆE: Raul, Toti i Baloteli u istom klubu

Objavljeno: 17.04.16 u 15:03

Koliko god neverovatno da zvuči, postoji jedan tim u kome igraju Raul, Toti i Baloteli. Trojica igrača Radničkog iz Niša nose nadimke slavnih fudbalera, a osim navijača nadimci su se ’primili’ kod protivničkih igrača, ali i trenera.

Štoper Radničkog Miloš Petrović igrom slučaja nosi nadimak Raul. Za ovog 25-godišnjaka interesovanje u prošloj sezoni pokazala je Crvena zvezda, a ono što mu je zajedničko sa velikim Raul Gonzalesom jeste i to da je dosadašnji tok svoje karijere proveo u Radničkom iz Niša.

VERED O UCENAMA: Nisam želeo da oprostim dug Zvezdi

– Mama i tata su me za rođendan odveli na trening Radničkog, zavoleo sam fudbal na prvi pogled. Treningu je prisustvovalo 40-ak dečaka, a trener je radi lakšeg raspoznavanja odlučio da me zove Raul. To se ’primilo’ i ostalo do danas, kaže Petrović.

Foto: FK Radnički
Foto: FK Radnički

Mladi reprezentativac naše zemlje Nikola ’Toti’ Mitrović potpisao je petogodišnji ugovor sa Radničkim avgusta 2014. godine. Ovaj 18-godišnjak prošao je do sada sve reprezentativne selekcije naše zemlje.

Toti nam je otkrio kako je došlo do ovog nadimka.

– Nadimak sam dobio sa nekih 5 godina. Od deke sam tražio da mi kupi dres sa brojem deset i dobio sam baš Totijev. Od tada me svi zovu tako. Taj dres sam uvek nosio na fudbalu, to mi je bio jedini, počeo je Mitrović.

TERZIĆ ZAMERA SUDIJAMA: Trebalo je da sviraju kraj, vreme je isteklo!

Mladi fudbaler Radničkog istakao je da mu je veoma drago što ga u fudbalskom svetu poznaju po prezimenu fudbalera koga mnogo poštuje.

– Moram da priznam da mi je veoma drago što me u Nišu, a i šire prepoznaju kao ’totija’, on je prava legenda svetskog fudbala i jedan od mojih omiljenih igrača, kaže Mitrović.

Foto: Južne vesti / Vanja Keser
Foto: Južne vesti / Vanja Keser

Miodrag Todorović je na utakmici protiv Javora u 23. kolu Superlige postigao svoj prvi gol na Čairu, a nakon meča, čak je i trener Javora Mladen Dodić čestitao ’Baloteliju’ na prvom golu.

– Nadimak sam dobio tokom pozajmice u Car Konstantinu. Baloteli je u to vreme bio mladi prvotimac, kao i ja, a u našem timu bio je običaj da se igračima dodeljuju nadimci po igračima na koje svojim fudbalskim afinitetima podsećaju, otkriva Miodrag.

ŠOKANTAN PODATAK: Neverovatna cena Luke Jovića i Ivana Šaponjića!

Todoroviću imponuje poređenje sa italijanskim napadačem, ovaj 20-godišnjak iz Niša ističe da želi da u svetu fudbala bude upamćen kao Miodrag Todorović a ne Baloteli.

– Drago mi je što me porede sa takvim napadačem, kao mlađem bilo mi je zanimljivo, međutim, želim da svet zapamti Miodraga Todorovića, a ne niškog Balotelija. Imam veoma lepo srpsko ime, želim da me pamte po njemu, rekao je Todorović.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter