0
The Best Of

VREMEPLOV: Prva čarolija Ronaldinja u Barseloni koja je najavila njegovu vladavinu fudbalom (VIDEO)

Objavljeno: 15.04.16 u 00:05

Mnogi su zaboravili na ovaj gol, a to bi bio veliki greh.

Mislili ste da je Ronaldinjo samo virtuoz, a zaboravili ste na njegov ‘top’ u nozi. Zato se prisećamo jednog od najlepših pogodaka jednog od najvećih igrača svih vremena.

Pored mnogih njegovih bravura, ona na početku njegove karijere u Barsi je najavila šta sve možemo gledati od ‘mađioničara’ iz Brazila.

VREMEPLOV: Kako je Ronaldinjo protiv Viljareala ispunio svoj neostvareni san (VIDEO)

Bio je septembar 2003. godine, Ronaldinjo tek što je došao u Španiju iz francuskog Pari Ser Žermena. Odmah je dobio ‘desetku’ na leđima, a euforija među Kataloncima je uveliko bila prisutna. Nije se dugo čekalo da simpatični Roni sve to opravda.

Trećeg dana septembra Barsa je na Kamp Nou igrala meč u Primeri protiv Sevilje. Preko 80.000 ljudi nije bilo impresionirano igrom svog tima u prvom poluvremenu, jer je rezultat na semaforu glasio 0:1. A onda je došao 58. minut meča.

VREMEPLOV: Životna lekcija o poverenju koja je prethodila Ronaldinjovom pokoravanju ‘Bernabeua’ (VIDEO)

Ronaldinjo je uzeo loptu na svojoj polovini i rešio da sve sam uradi. Krenuo je u solo prodor, zalomio jednog, pa drugog igrača, stuštio se ka golu i onda odapeo pravi projektil ka golu Andalužana sa preko 30 metara.

Svi su zanemeli na stadionu, a koji trenutak kasnije čulo se jak udarac lopte u prečku koja se odbija u zemlju i zakucava u mrežu gola Sevilje. Delirijum!

(Izvor: youtube / XaE92)

I iz drugog ugla. Jer, uživanje je gledati ovo remek delo sa bilo koje strane.

(Izvor: youtube / Принс полутонов)

Barselona nije uspela da napravi potpuni preokret i slavi, već je rezultat ostao 1:1. Ali je ovaj gol najavio sve ono što će godinama kasnije činiti na terenu legendarni Ronaldo de Asis Moreira – Ronaldinjo Gaučo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter