1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘GROF’ PONOVO DOMINIRA: Moraću da zovem Klopa…

Objavljeno: 15.04.16 u 13:56

Konferencije Miodraga Božovića uvek su zanimljive, a ništa drugačije nije bilo ni pred 151. ‘večiti’ derbi.

Uoči derbija protiv Partizana Jirgen Klop će ‘krojiti’ Zvezdin tim, barem je tako najavio Miodrag Božović na konferenciji za medije pred sutrašnji meč. Pitanje je bilo hoće li Marko Grujić biti spreman za duel, na šta je ‘Grof’ u svom stilu odgovorio…

– Izvanredno je, ali moramo da zovemo Jirgena Klopa da ga pitamo da li će da igra. Liverpul odlučuje – rekao je Božović uz osmeh.

– Nemam nikakve nedoumice, znam ko će da igra. Ne vraćaju se povređeni. Situacija je izvanredna. Povređeni smo ja, Ivica Momčilović i Savo Pavićević, trojica najstarijih – u svom stilu je prokomentarisao kadrovsku situaciju Miodrag Božović.

APEL I UPOZORENJE: Zvezda saopštila kome neće biti dozvoljen ulazak na derbi

Božović veruje da zna u kom sastavu i formaciji će sutra početi Partizan.

– Sutra će najverovatnije početi sa Božinovim ili Vlahovićem u špicu, pošto su povređeni obojica. Ilić će da bude na poziciji na kojoj obično igra. Slažem se sa Lukovićem da je Saša Ilić njihov najkreativniji igrač, iako je u određenim godinama. On to i danas pokazuje, pokazao je i protiv Lučana. Ima izvanredan pas, a uz njega su tu i MIhajlović, koji ima brzinu i izvanredan prodor po levoj strani, šut… Brašanac može da bude opasan, Stevanović može da takođe stvori opasnost. Ako im dozvolimo – može da bude problema, ali to su sve igrači koje respektujemo i poštujemo – objasnio je u nešto ozbiljnijem tomu Miodrag Božović.

Ipak, nije otkrivao svoju taktiku, jer – toga u derbiju nema.

– Lično, mislim da obično sva taktika za derbi padne u vodu, jer kad bismo mi igrali onako kako ja hoću, mislim da bismo pobedili, ali mi ćemo igrati kako igrači budu hteli i kako publika bude htela, jer ovde nose publika, navijači i vrlo malo je logike. Mislim da će biti otvorena utakmica, oni najavljuju ofanzivu od prvog minuta, a pošto ćemo i mi tako krenuti, očekujem dobru utakmicu, sa puno golova – istakao je Božović.

POJAČANJE PRED DERBI: Zvezdi se vraća na teren veoma važan igrač

Nije propustio ni da uputi kritiku sistemu takmičenja koji je ‘prepolovio’ veliku Zvezdinu prednost posle dva kruga u Superligi Srbije.

– Meni se ne dopada, jer nagrađuje one koji nisu osvojili dovoljno bodova. Mi smo trebali da proslavimo titulu pre šest meseci, a ovako moramo da čekamo. Ovaj sistem nije doneo nikome ništa dobro i za dve godine će se opet promeniti, pazite šta vam pričam. Ne vidim nijednu zemlju koja igra po ovom sistemu. belgija je izuzetak, ali je to više zemlja piva nego fudbala – rekao je Božović.

0
0

1 Komentara

  1. Stvarno nam je takmicenje u onoj stvari! Bolje da smanje ligu na 12 klubova i da ispadaju poslednja tima a treci da ide u baraz i sigurno bi nam liga bila zanimljivija.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter