1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL, ČETVRTFINALE: Dijamantidis volšebno doneo produžetak, Raduljica promašio još jedan

Objavljeno: 15.04.16 u 23:05

U drugoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige između Laboral Kuće i Panatinaikosa gledali smo produžetak, koji je na kraju pripao domaćinu – 82:78.

Panatinaikos je mnogo bolje odgovorio Laboral kući u odnosu na prvi meč u kom je španski tim odneo trijumf sa velikom lakoćom. Tim Aleksandra Đorđevića imao je prednost, istina minimalnu, u većem delu prvog poluvremena, ali su domaći na poluvreme otišli sa vođstvom od dva poena.

U nastavku ista slika na parketu, rezultat je bio u egalu, sve do finiša meča kada je Laboral kuća trojkom Darijusa Adamsa na pola minuta pre kraja otišla na velikih ‘plus šest’.

Činilo se da je tada meč bio rešen, ali tako nisu mislili strelci dve trojke za PAO Markiz Hajnc i Dimitris Dijamantidis, čija je trojka na osam sekundi pre kraja sa jedne noge bila posebno impresivna.

EL, ČETVRTFINALE: Barselona surovo odgovorila Lokomotivi, jubilej Navara

Laboral nije uspeo da poentira do kraja, pa se otišlo u produžetak. U njemu je ipak sve bilo u znaku domaćina, koji je uspeo da dođe do pobede, iako je Miroslav Raduljica imao relativno ‘čisto’ polaganje za izjednačenje desetak sekundi pre kraja dodatnog vremena.

Najefikasniji na ovom susretu bio je košarkaš Laboral kuće Darijus Adams sa 24 postignuta poena, Davis Bertans je postigao 15, a bivši igrač Crvene zvezde Jaka Blažič svega četiri.

U taboru Atinjana Dimitris Dijamantidis je prednjačio sa 17 poena, Srbi Ognjen Kuzmić i Miroslav Raduljica imali su 11, odnosno, 10 koševa, dok je Aleksandar Pavlović ostao na tri poena.

Serija se sada seli u Atinu, a Laboral kuća vodi sa 2:0.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter