0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

LEŠNJAK: U plej-ofu je svaki bod važan

Objavljeno: 14.04.16 u 13:26

Za Čukarički treći deo takmičenja u Superligi odnosno plej of počinje sutra od 18 sati utakmicom protiv Borca iz Čačka. Na konferenciji za medije o predstojećem susretu govorili su šef stručnog štaba Milan Lešnjak i igrač Erhan Mašović.

– Biće veoma težak meč. Protivnik je disciplinovana i kvalitetna ekipa. Neće biti lako. Ali dovoljno smo motivisani i spremni da odigramo 90. minuta na najbolji način i da pružimo svoj maksimum kako bismo nastavili sa serijom dobrih rezultata. Pobedom bismo napravili važan korak ka plasmanu u kvalifikacije za Ligu Evrope što je za sve u Čukaričkom u ovom trenutku najvažnije. Igrači su svesni toga kao i svi u klubu, tako da je značaj sutrašnje utakmice veliki. Poštujemo Borac, ali imamo svoje ciljeve i trudićemo se da ih ostvarimo, kazao je Mašović.

PUNA LOŽA SKAUTA: Zvezdini prvotimci na ‘radaru’ evropskih klubova

– I sutrašnji, kao i narednih šest mečeva, biće izuzetno teški. Nije važno da li su kod kuće ili na strani. Borac u kontinuitetu igra dobro bez obzira na promenu tri trenera do sada. Od starta su beležili dobre rezultate. Završili su na četvrtom mestu i za mene je Borac najprijatnije iznenađenje u Superligi. Imaju dosta dobrih i kvalitetnih igrača, ali to što je takođe važno, kao tim su kompaktni i disciplinovani. Bez dileme predstoji nam težak meč. Ne razmišljamo u učinjenom u proteklim utakmicama. O tome se ne priča i ne diskutuje. Uvek smo posvećeni narednoj utakmici i nadam se da će protiv Borca rezultat biti onakav kakav mi priželjkujemo, kazao je Lešnjak.

Čukarički trenutno ima četiri boda više od sutrašnjeg rivala sa kojim je u prethodne dve utakmice imao polovičan učinak. Pobeda od 1:0 na Banovom brdu i poraz od 1:0 u Čačku.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Svaki bod u plej-ofu je bitan. Borac se takmiči i u Kupu, gde ima velike šanse da se plasira u finale. Pobeda je za nas u sutrašnjem meču veoma važna. Ali sam siguran da i oni isto tako razmišljaju. Za nas je plej-of počeo utakmicom u Subotici. U odnosu na parne i neparne bodove u tom trenutku, sa 53 boda ispalo je kao da smo imali 54. Sada je u opticaju 21 bod, igra se sedam teških utakmica. U plej-ofu je najvažnije ne gubiti utakmice, jer na kraju, kao što sam već rekao, svaki bod ima svoju težinu i vrednost kad se podvuče crta. Fudbal je interesantan i ovo čini prvenstvo interesantnijim. Kako u plej ofu, a ja mislim još više u plej autu, objasnio je Lešnjak.

SVAKODNEVNO PRATI DEŠAVANJA: Oglasio se Lotar Mateus po pitanju povratka u Partizan

U poslednjih nekoliko mečeva mladi Mašović (1998. godište) se izborio za mesto prvotimca. Odigrao je nekoliko utakmica u statrnoj postavi u drugom delu sezone. Radi se o defanzivcu koji u zavisnosti od potreba tima igra trenutno uglavnom na dve pozicije.

– Posle priprema na Kipru, koje su za mene bile prve sa prvom timom od kad sam potpisao profesionalni ugovor, nisam očekivao ni da ću ostati u ekipi da treniram. Ali eto, ukazala mi se šansa. Nadam se da sam je dobro iskoristio. Videćemo dalje šta će da bude. Poslednje tri utakmice sam odigrao na mestu zadnjeg veznog i čini mi se da je bilo ok. Lakše mi je možda da fizički igram štopera, ali suštinski je svejedno. Ponekad naiđe kriza sa kojom vrlo brzo izađem na kraj, objasnio je Mašović.

PARTIZAN U PROBLEMU PRED DERBI: Nova povreda zadaje glavobolju Tomiću

U subotu je na programu 151. utakmica između Crvene zvezde i Partizana. Novinare su interesovale prognoze Mašovića i Lešnjaka.

– Biće „kec“, kratko i jasno je kazao Mašović.

– Derbi je specifična utakmica. Bez obzira na toliku bodovnu razliku i bez obzira na domaći teren uvek je derbi poseban i derbi je nešto što u narodu ima određenu težinu. Ponekad i veću od titule ili kupa. Očekujem izjednačenu utakmicu. Ko će pobediti? Pa neka pobedi onaj koji zasluži. Ništa ta pobeda ili poraz neće na kraju definitivno doneti, jer će Zvezda biti prva i tu nema dileme. Zaslužila je da bude prva, jer cele sezone igra odlično. Bilo bi lepo da uživamo u fudbalu. Neka pobedi bolji. Zvezda neka bude prva, a Partizan neka osvoji kup, zaključio je Lešnjak.

Direktan televizijski prenos sutrašnje utakmice između Čukaričkog i Borca je na Areni sport 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter