0
The Best Of

FOTO: YouTube

VREMEPLOV: Bila je to jedna od najlošijih utakmica Zvezde u Evropi i najbizarnije primljeni gol (VIDEO)

Objavljeno: 13.04.16 u 23:55

Turbolentna je to bila sezona za Crvenu zvezdu, a posle šampionske titule svi su očekivali mnogo više od našeg najtrofejnijeg tima.

Crveno-beli su sezonu pre starta u kvalifikacijama za Ligu šampiona završili superiorno, iako je tokom sezone došlo do smene trenera. I to na način kakav se ne pamti u istoriji Crvene zvezde. Naime, Dušan Bajević je bio lider sa crveno-belima, ali je ekipa upala u malu krizu, te je postojao strah da bi Partizan mogao da se vrati u borbu za titulu. Crvena zvezda je na Marakani gubila sa 3:0 protiv Vojvodine, sa tribina se čulo „Dušane, odlazi“, a „princ sa Neretve“ se na sred utakmice pokupio, otišao i zatvrio vrata. Umesto njega na klupu je došao njegov pomoćnik Boško Đurovski. Crvena zvezda je kasnije suvereno osvojila titulu sa čak 17 bodova više od Partizana, i baš kao sada okrenula se pripremama za kvalifikacije Lige šampiona.

Prvo kolo donelo je Levadiju i mnogo problema, to jest jasnu sliku da je Crvena zvezda daleko od Lige šampiona. Mi ćemo se baviti utakmicom iz Talina koju je naš tim izgubio 2:1 i zahvaljujući golu u gostima prošao prvu prepreku ka „eliti“, mada se verovalo da će to biti urađeno daleko lakše.

Šok je usledio u 33. minutu kada je Malov pogodio za 1:0. Prednost Crvene zvezde iz pvog meča (1:0) je anulirana. Ipak, Crvena zvezda je vrlo brzo uspela da izjednači preko Burzanovića, te se tada mislilo da će se četa Boška Đurovskog prošetati do naredne runde.

Ipak, u 67. minutu Nak je uradio nešto što se Zvezdi u prošlosti nije dešavalo. Vezista tima iz Estonije postigao je gol sa više od 40 metara. Primetio je da je Ranđelović izašao, a potom ga majstorski savladao kao da je Ćabi Alonso, a ne reprezentativac balzičke zemlje. Domaćin je napadao 25 minuta, pokušavao da postigne gol koji bi ga odveo dalje, ali u tome nije uspeo. Uspeo je u jednom, da smeni Đurovskog i na klupu posle mnogo godina ponovo sedne Milorad Kosanović.

(Izvor: YouTube/jaamu’s channel)

Crvena zvezda se provukla u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona golom Koromana iz Beograda, ali je vrlo brzo ovu generaciju zaustavio Glazgov Rendžers.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

LEVADIJA – CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:1)

Strelci:
Malov 33, Nak 67 – Burzanović 37

LEVADIJA: Kotenko, Kalimulin, Kink, Leitan, Smirnov, Lemsalu, Malov, Nak, Šišov, Zelinski, Dimitrijev.
CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Basta (Bronovicki), Tutorić, Gaj, Anđelković, Lukas, Kastiljo,Milovanović, Koroman, Burzanović (Trajković), Barkos (Milijaš).

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter