3
Ostali sportovi

ZRENJANIN DOBIJA ATLETSKU STAZU: Slobodan Branković u poseti (FOTO)

Objavljeno: 12.04.16 u 09:22

Zrenjanin će dobiti atletsku stazu na Gradskom stadionu, kao i male atletske multifunkcionalne terene u tri škole, saopšteno je nakon današnjeg sastanka generalnog sekretara Atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića i gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića.

Sastanku su prisustvovali i predstavnik Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije Bogdan Knežević, kao i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

Kako je istakao generalni sekretar ASS, atletska staza u Zrenjaninu višedecenijski je san mnogih generacija atletičara u tom gradu koji sada polako postaje java. Dodao je da će vrlo brzo biti preduzeti prvi koraci u tom smeru.

-Već u narednih sedam dana Zrenjanin će posetiti inženjer Atletskog saveza Srbije koji će ispitati lokaciju, videti u kakvom je stanju postojeća, nekada dobra podloga, i predložiti idejno rešenje, kako bi znali po kojim fazama ćemo raditi objekat, kao i vrednost cele investicije. Na osnovu toga moći ćemo i da konkretizujemo rokove izgradnje – rekao je Branković.

On je rekao i da će Zrenjanin dobiti nešto najbolje što je u Srbiji ikada implementirano, a to je projekat izgradnje malih atletskih multifunkcionalnih terena.

-Taj projekat dobio je i podršku Evropske atletske federacije, nadam se da će ga podržati i Evropska unija, verujem i naša ministarstva prosvete, zdravlja i omladine i sporta. Mali atletski multifunkcionalni tereni gradili bi se u školskim dvorištima i bili, pre svega, namenjeni deci nižeg školskog uzrasta. Nažalost, atletika je danas „izbačena“ iz većine škola. U Zrenjaninu bi to bio pilot-projekat u tri škole i nadam se da će ga kasnije preuzeti i druge sredine u Srbiji, ali i u regionu – optimista je nekadašnji vrhunski atletski reprezentativac naše zemlje.  

Imena škola u kojima će se realizovati taj pilot-projekat još uvek nisu poznata, ali je pomenuto da će to biti veće škole, koje poseduju i neophodnu infrastrukturu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gradonačelnik Zrenjanina kazao je da su ovo dva nova značajna sportska projekta u Zrenjaninu koja zavređuju pažnju šire javnosti. Podsetio je na ulaganja Grada Zrenjanina u sportsku infrastrukturu, u izgradnju školskih sala, i naglasio da je došlo vreme i da se nešto učini sa stadionom u Karađorđevom parku.

-Naravno da je atletika ta koja treba da dobije primat na stadionu i mogu da kažem da smo vrlo brzo našli zajednički jezik s Atletskim savezom Srbije. Očekujem posle 24. aprila i bolju komunikaciju sa Pokrajinskom vladom, odnosno Sekretarijatom za sport, s ciljem da takođe podrže ovaj projekat i siguran sam da će atletičari u našem gradu moći da se podiče reprezentativnom stazom na Gradskom stadionu.

On je dodao da će i ova staza postati deo jedinstvenog sportskog kompleksa u Karađorđevom parku.

-Imamo na toj lokaciji fudbalski i atletski stadion, „Kristalnu dvoranu“, počinjemo već naredne nedelje da renoviramo staru halu „Medison“, a u planu je da uz severnu tribinu stadiona izgradimo nacionalni trenažni centar za borilačke sportove. Ne znam da li će neki grad u Srbiji imati takav sportski kompleks na jednom mestu.

Slobodan Branković osvrnuo se i na jučerašnji uspeh naše maratonke Ane Subotić  koja je, za sada, deseti član srpske atletske ekspedicije na Olimpijskim igrama u Riju.

-Očekujem da u Riju učestvuje oko petnaest naših atletičara i verujem, iako je to vrlo nezahvalno, da ćemo se vratiti s jednom olimpijskom medaljom. Nekako svi u Srbiji računaju na rođenu Zrenjaninu Ivanu Španović, i Atletski savez Srbije, zajedno s Olimpijskim komitetom i Ministarstvom omladine i sporta, čini sve da joj omogući maksimalne uslove za pripreme. Pokazala je Ivana da je najbolja upravo na velikim takmičenjima, a trenutno je na pripremama u našoj prvoj atletskoj dvorani u Beogradu, za koju je izjavila da je „zlata vredna“ – prokomentarisao je Branković pripreme naših atletičara za najvažnije ovogodišnje takmičenje.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter