1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

RAME UZ RAME SA FERGUSONOM: Savo Milošević u društvu najboljih

Objavljeno: 12.04.16 u 17:24

Igračka legenda ( 102 nastupa za najbolji nacionalni tim), bivši direktor mlađih selekcija FSS a sada potpredsednik Saveza Savo Milošević, koji je svojim višegodišnjim radom i izborom selektora (Drulović, Paunović) doprineo da Srbija bude evropski i svetski prvak u uzrastu do 19 i 20 godina, postao je član Asocijacije 11 kojom šefuje jedan od najboljih stručnjaka u istoriji fudbala ser Aleks Ferguson.

Telo formirano od strane Stručne komisije UEFA koja se bavi unapređenjem fudbala, a kojim predsedava legendarni Aleks Ferguson, broji velika imena evropskog fudbala.

Nemac Tomas Šaf, legendarni trener Verdera, zatim bivši menadžer Evertona, Mančester junajteda i španskog Real Sosijedada, Dejvid Mojes, pa Geret Sautgejt, selektor mlade reprezentacije Gordog Albiona, zatim Gines Melendez, čovek koga zovu „kraljem španskog fudbala“, jer je pronašao mnoge asove, tipa Andreas Inijesta, koji su proslaviji „furiju“…samo su neki od ljudi od poverenja UEFA koji za potrebe fudbala i njegovog unapređenja, trenutno prate mečeve Lige šampiona.

POSLEDNJI RIVAL: Srbija dočekuje Izrael u Novom Sadu

Tim povodom Savo Milošević se večeras nalazi na stadionu „Santijago Bernabeu“ gde će posmatrati a zatim uraditi analizu revanš meča četvrtfinala Lige šampiona, Real Madrid – Volfsburg. Interesantno je da će svi članovi Asocijacije 11 biti od prvog do poslednjeg dana na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj sa specijalnim zadacima koji će kasnije zahtevati detaljnu analizu za potrebe UEFA i fudbala.

Uglavnom, rad i prisustvo Save Miloševića (govori tečno engleski, španski, ruski i italijanski jezik) u ovom značajnom telu kojim predsedava Aleks Ferguson, predstavlja veliko priznanje za njegov rad u FSS, kao i sam Savez.

KOSANOVIĆEV IZBOR: Selektor objavio spisak omladinaca za susrete sa Mađarima

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter