0
The Best Of

VREMEPLOV: Mnogi za ovaj šut kažu da je bio ‘pokušaj ubistva’ Huga Almeide (VIDEO)

Objavljeno: 09.04.16 u 22:30

Žulio Cezar tada bukvalno nije znao šta ga je snašlo.

Bio je 1. novembar 2005. godine kada se igrala utakmica 4. kola grupe H Lige šampiona između Intera i Porta. Stadion ‘Đuzepe Meaca’ te večeri bio je mesto postizanja jednog od najlepših pogodaka u istoriji elitnog klupskog takmičenja.

Gosti iz Portugalije su u Milano stigli kao blagi autsajderi, ali je momenat iz 16. minuta promenio tok tog meča. Dosuđen je slobodan udarac za Porto, udaljenost je bila preko 30 metara od gola Žulija Cezara, a zalet je uzeo Hugo Almeida.

Usledio je kraći trk ka lopti i neverovatan udarac levom nogom. Lopta kao iz katapulta ide pravolinijski i uzlaznom putanjom i zabija se pravo u mrežu, tačno ispod mesta gde se spajaju prečka i stativa.

UEFA je ovaj gol proglasila jednim od najlepših u istoriji Lige šampiona. ‘Đuzepe Meacom’ i dalje odzvanja zvuk mreže u koju se zakucala ova neverovatno brza lopta.

(Izvor: youtube / Quan Pham)

Inter je ipak uspeo da se oporavi o nok-dauna koji je usledio posle ovog gola i sa dva pogotka rezerviste Hulija Rikarda Kruza u poslednjih 15 minuta preokrene rezultat i slavi sa 2:1.

Zanimljivo je da bi srpski šampion Partizan te sezone najverovatnije bio u ovoj grupi sa Interom i Portom, pošto je sa njima bila i Artmedija, slovačka ekipa koja je te 2005. godine eliminisala crno-bele posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u Humskoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter