0
Ostali sportovi

SAVLADANE BAĆUŠKE: Rukometaši bolji od Rusije

Objavljeno: 09.04.16 u 08:54

Muška rukometna reprezentacija Srbije savladala je Rusiju 28:23 (16:11) u prvom od dva prijateljska duela.

U lepoj atmosferi pred više od 2.000 gledalaca u SC “Voždovac“ na Banjici, izabranici Dejana Perića imali su više od igre tokom svih 60 minuta.

Dobro otvaranje orlova i seriju golova pratio je tajm-aut ruske klupe pri rezultatu 9:4 u 12. minutu. Nemanji Zelenoviću i Darku Đukiću se u egzekuciji pridružio i Petar Nenadić, koji je Srbiju držao na pristojnih +5 na poluvremenu – 16:11.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Srbija – Rusija 28:23 (16:11)

Dvorana na Banjici
Gledalaca: 2.000
Sudije: Stojković i Nikolić
Sedmerci: Srbija 1 (1), Rusija 4 (3)
Isključenja: Srbija 4, Rusija 4 minuta

SRBIJA: Arsić (3 odbrane, sedmerac), Vejin 2, Šešum 3, Marjanović 1, Đurkić 4, Ivanišević, Nenadić 6 (1), Cupara (3 odbrane), Bošković, Ilić 1, Rnić 5, Beljanski, Mitrović 1, Zelenović 3, Sretenović, Marsenić 1, Orbović, Mladenović 1.

RUSIJA: Voronjin 1, Arčibasov, Kiseljev 5 (2), Šiškarjov 1, Kornjev 1, Pavlenko (5 odbrana), Kotov 1, Bogdanov 2, Kalaraš 2, Karlov, Ostašenko, Nasirov 2 (odbrana), Vasiljev 5, Saroka, Kirev (odbrana), Šitnikov 2 (1).
[/stextbox]

Selektor Perić dao je šansu svim igračima, a pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Momir Rnić i Žarko Šešum bili su najefikasniji u nastavku, uz dobre role Luke Mitrovića i Predraga Vejina, a svoj doprinos trijumfu dali su i čuvari mreže, Darko Arsić i Vladimir Cupara.

DEJAN PERIĆ: Rusi glume Mađare, želimo na SP

Najefikasniji u dresu Srbije bio je Petar Nenadić sa šest golova, pet je postigao Momir Rnić, Darko Đukić je četiri puta zatresao mrežu, a novi kapiten Žarko Šešum i Nemanja Zelenović upisali su po tri pogotka.

Drugu utakmicu sa Rusijom odigraće u subotu od 19 časova u novosadskoj hali „Slana bara“.

Izjave posle meča:

Žarko Šešum, kapiten reprezentacije Srbije:

– Bila je interesantna utakmica u kombinovanim sastavima. Rusi imaju uigranu ekipu. Primili smo malo golova, što znači da smo igrali dobro i borbeno u odbrani. Možemo i bolje. Pokušaćemo da poboljšamo igru u odbrani. Ima prostora za napredak. Čestitam debitantima.

REPREZENTACIJA IMA NOVOG KAPITENA: Traka oko ruke Šešuma

Danil Šiškarev, desno krilo reprezentacije Rusije:

– Napravili smo puno grešaka na startu. Srbija ima kvalitetne igrače koji su održavali razliku do kraja.

Dejan Perić, selektor reprezentacije Srbije:

– I mi i Rusi ovu nedelju shvatamo kao uvertiru za junski baraž na Svetskom prvenstvu. Ovaj ruski sastav ima kvalitet. Pokazali su to i na EP u Poljskoj. Po meni su trebali i više da ostvare prema prikazanoj igri. Čestitam reprezentativcima na jednoj želji, velikom motivu i poštovanju reprezentacije Rusije. To ruski rukomet zaslužuje jer je na vrhu pijedastala. Nikada nije bilo lako pobediti Rusiju i nikada Rusija, ni u jednom sastavu, ne dolazi da se preda ili igra na pola. Hvala i publici koja je došla u velikom broju.

ŽREB ZA KVALIFIKACIJE ZA EP: Rukometaši Srbije u trećem šeširu

Dmitrij Torgovanov, selektor reprezentacije Rusije:

– Ovo je bila fantastična prilika da proverimo neke mlade momke i vidimo kako se ponašaju u duelu sa ozbiljnim protivnikom kakav je Srbija. U prvom poluvremenu se moji mladi igrači uplašili, što je Srbija kaznila kontranapadima. Moj kolega Perić ima jako dobru i uigranu ekipu koja je to kaznila kontranapadima. U drugom poluvremenu smo se popravili, ali jedna ili dve greške su bile dovoljne da ne dođe do promene.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter