0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

IVANA, BRAVO: Srpkinja u izboru za atketičarku meseca

Objavljeno: 07.04.16 u 17:09

Srpska atletičarka Ivana Španović nalazi se u izboru za najbolju atletičarku Evrope za mesec mart, saopšteno je danas.

Španović je prošlog meseca u Portlandu osvojila srebrnu medalju u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu, državnim rekordom od sedam metara i sedam centimetara, što je najbolji rezultat u Evropi ove sezone. To je i sedmi rezultat svih vremena na evropskim listama i deveti na svetskim rang listama.

Ona je prošle godine u martu proglašena za najbolju atletičarku, pošto je na Evropskom prvenstvu u Pragu pobedila rezultatom 6,98 metara.

DOČEKANA IVANA ŠPANOVIĆ: Prezadovoljna sam!

Evropska atletska federacija svakog meseca nominuje pet kandidata u kategoriji seniora i seniorki, a glasa se putem društvenih mreža Fejsbuk i Tviter do 12. aprila.

Izbor kandidata vršio se na osnovu postignutih rezultata u martu, u kome je najznačajnije takmičenje bilo Svetsko prvenstvo u Portlandu.

IVANA ŠPANOVIĆ NAPADA SVETSKI TRON: Ali, ipak, Rio je najbitniji…

Osim Španović, u konkurenciji su Španjolka Rut Beitija, koja je osvojila srebro u svoku u vis, osvajačica zlatne medalje na 1.500 metara Holandjanka Sifan Hasan i petobojka iz Ukrajine Anastasija Mohnjuk, koja je osvojila srebro.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter