0
Evropske lige

ZASLUŽENO: Ranijeri najbolji italijanski trener

Objavljeno: 06.04.16 u 20:53

Trener fudbalera Lestera Klaudio Ranijeri proglašen je danas za najboljeg italijanskog trenera u ovoj sezoni i njemu je pripala nagrada „Enco Bearcot“.

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio danas je saopštio tu informaciju, nazvavši Ranijerija „simbolom italijanske izvrsnosti u inostranstvu“.

Nakon što je prošle sezone izbegao ispadanje iz Premijer lige, Lester se sada, godinu dana kasnije, nalazi na prvom mestu na tabeli.

Ekipa Klaudija Ranijerija ima sedam bodova više od drugoplasiranog Totenhema i potrebno mu je još 12 iz preostalih šest utakmica kako bi osigurao titlulu.

LEGENDA PARTIZANA I LJUBIMAC GROBARA: Ibra i ja bili bismo nezaustavljivi! (VIDEO)

Ranijeri je Lester preuzeo pre početka ove sezone, a u karijeri je, izmedju ostalog, trenirao i Fiorentinu, Valensiju, Atletiko Madrid, Čelsi, Juventus, Romu, Inter, Monako i reprezentaciju Grčke.

Prethodni dobitnici nagrade su Ćezare Prandeli (2011), Valter Macari (2012), Vićenco Montela (2013), Karlo Ančeloti (2014) i Masimilijano Alegri (2015.)

PREMIJER LIGA: Lester grabi ka tituli (VIDEO)

Nagrada će Ranijeriju bi uručena 9. maja u Rimu.

Nagrada „Enco Bearcot“ osnovana je 2011. godine u čast italijanskom strategu koji je „azure“ vodio do titule šampiona sveta 1982. godine.

Enco Bearcot preminuo je 2010. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter