0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Partizan sačuvao tradiciju i napravio veliki korak ka drugoj poziciji (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.16 u 17:53

Fudbaleri Partizana pobedom nad Javorom u Ivanjici sa 2:1 (2:0) za korak su se približili drugoj poziciji na kraju regularnog dela prvenstva.

Partizan je u ovaj meč ušao posle četiri uzastopne pobede u Superligi Srbije, dok je Javor Matis u prošlom kolu remizirao u Lučanima protiv Mladosti, pa je na svom terenu protiv aktuelnog šampiona tražio bodove koji bi mu doneli plasman u plej-of.

I nije puno trebalo crno-belima da nastave dobar niz i formu iz, pre svega, drugog poluvremena prethodnog meča protiv Radnika u Surdulici. U četvrtom minutu Nemanja Mihajlović je posle greške Ađurua ispred svog gola postigao svoj prvenac u Superligi Srbije.

U svom stilu je zalomio i namestio se na desnu nogu, a onda poslao neodbranjiv udarac pravo u mrežu Đogatovića. Konačno je posle 10 asistencija ovog proleća, Mihajlović postigao gol u domaćem šampionatu.

PARTIZAN KRENUO FURIOZNO: Mihajlović se na sjajan način ‘upisao’ u Superligi (VIDEO)

Nije ni Javor bio bez odgovora. Svega tri minuta kasnije bivši napadač Partizana Eliomar Silva je imao dobru prliku za Javor, ali je Šaranov spasio svoju mrežu. Brazilac se u 24. minutu povredio, pa je morao da napusti teren što je dodatno uticalo na igru domaćeg tima.

Posle toga lopta se ponovo vratila na polovinu Javora. Partizan je kontrolisao igru i imao inicijativu koju je drugim golom krunisao u 29. minutu.

Bogosavac je poslao loptu u dubinu iza leđa odbrane domaćih, Saša Lukić je pokušao da uposli Valerija Božinova, ali je ispred njega Đorđe Crnomarković uzeo ‘muštuluk’ i nespretnom intervencijom postigao autogol.

PARTIZAN DUPLIRAO PREDNOST: Crnomarković ‘izbio’ Lukiću 500 evra iz džepa (VIDEO)

Kao posle prvog, i posle drugog gola Partizana, Javor je stvorio priliku za gol, ovog puta najbolju na meču, ali je ishod ponovo bio isti. Gafurov je centrirao sa desne strane pravo na nogu Jovana Đokića koji je loše zahvatio loptu, gotovo je promašio i šansa je otišla u nepovrat.

BAŠ SU SE ISPROMAŠIVALI: Javor propustio najbolju priliku na meču (VIDEO)

U drugom poluvremenu nije se ništa značajnije promenilo na stadionu u Ivanjici, a osim odlične intervencije Ivana Bandalovskog u 57. minutu posle greške Miroslava Bogosavca, nije bilo većih uzbuđenja.

Tokom prave ‘uspavanke’ sredinom drugog poluvremena Saša Lukić se povredio, a na terenu ga je zamenio mladi Marko Golubović. I onda kada se malo ko nadao Javor Matis je smanjio zaostatak, posle velike greške golmana Partizana Bojana Šaranova.

Veoma nesigurno je reagovao posle udarca Miletića sa velike udaljenosti, odbio loptu pravo na nogu Stefana Dražića koji je zakucao loptu u mrežu crno-belih.

(Izvor: youtube / Moja SporTV)

Očekivalo se da će ovaj gol dati potreban ‘vetar u leđa’ Ivanjičanima, ali je umesto njih jedinu šansu do kraja imao Partizan. Nebojša Kosović je u 86. minutu uhvatio poluvolej i žestoko uzdrmao prečku. Teško je reći, ali je ipak delovalo da lopta posle okvira gola ipak nije prešla gol-liniju.

Ništa značajnije se nije promenilo do kraja, pa je Partizan ostao neporažen i u 19 utakmici protiv Javora i zabeležio 14 pobedu u međusobnim duelima.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Javor Matis – Partizan 1:2 (0:2)
(Dražić 73 – Mihajlović 4, Crnomarković 29 a.g.)

Stadion u Ivanjici
Sudija: Dejan Santrač
pomoćnici: Dejan Potočan, Jovica Milin.

JAVOR MATIS: Đogatović, Gajić, Milović, Miletić, Crnomarković, Docić, Ađuru, Đokić, Eliomar Silva (od 24. Josović), Gafurov, Dražić.

PARTIZAN: Šaranov, Bandalovski, Jovanović, Gogua, Bogosavac, Kosović, Brašanac, Ilić (od 58. Jevtović), Lukić (od 68. Golubović), Mihajlović, Božinov (od 58. Vlahović).

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter