1
The Best Of

VREMEPLOV: Najlepši autogol ikada viđen u fudbalu delo je igrača srpskog porekla (VIDEO)

Objavljeno: 05.04.16 u 22:12

Uvek i svuda mora da bude igrača na –ić, pa čak i kada se radi o najspektakularnijem autogolu od kada se kotrlja ‘bubamara’ fudbalskim terenima.

Bilo je to 11. septembra 2004. godine u utakmici između Portsmauta i Kristal Palasa. Domaći su vodili sa 2:1, a gostujući sastav je, u svojoj petoj utakmici od kako se vratio u najviši rang, jurio preko potrebne bodove.

Igrači Kristal Palasa su jurili, ali su stigli samo da smeste još jednu loptu u svoju mrežu. Tačnije, to je učinio australijski fudbaler srpskog porekla Toni Popović, defanzivac koji je tog dana ‘imao sreće da uđe u istoriju kao strelac najlepšeg autogola u istoriji fudbala.

Jedan centaršut igrača Portsmauta sa desne strane išao mu je iza leđa, ali u situaciji u kojoj je on bio više okrenut ka svom golu. U želji da interveniše, potegao je ka lopti petom i umesto u polje ili korner, poslao je ‘bubamaru’ pravo u rašlje sopstvenog gola. Spektakularno!

(Izvor: youtube / gukbap)

Kristal Palas je te godine takmičenje u Premijer ligi završio na 17. poziciji i ispao je u Čempionšip sa samo bodom zaostatka u odnosu na Vest Bromvič Albion na mestu ‘iznad crte’.

Da je tog dana Popović umesto u svoju mrežu, nekim drugim scenarijem loptu poslao u protivničku, možda bi ‘orlovi i opstali u ligi…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter