2
Domaći fudbal

MILAN BORJAN: Radnički ima perspektivan tim

Objavljeno: 05.04.16 u 21:54

Došao je tiho poslednjeg dana prelaznog roka i veoma brzo postao je jedan od miljenika navijača i saigrača.

Milan Borjan i Radnički gajili su ljubav tokom boravka iskusnog golmana na Čairu, a ta ljubav traje i danas. Zbog preloma ruke na utakmici Meksiko – Kanada, Borjan je odvojen od terena na tri nedelje a pauzu je iskoristio za posetu Nišu.

Slobodno vreme iskoristio je da u Nišu poseti doktora Nikolu Jerkana, po rečima Borjana, jednog od najboljih sportskih lekara u Srbiji. Ujedno, iskoristio je priliku da se vidi sa nekadašnjim saigračima. Milan je o navijačima u Nišu uvek govorio u superlativu, te nije izostala poseta i njima.

Borjan nam je bez mnogo razmišljanja otkrio koga od nekadašnjih saigrača bi rado poveo u Ludogorec „bez razmišljanja to bi bio Radoš Bulatović. Reč je o iskusnom štoperu i mom prijatelju“.

Iako je na leto napustio Radnički i vratio se u Ludogorec sa kojim je tada potpisao dvoipogodišnji ugovor, Borjan i dalje prati rezultate svog nekadašnjeg kluba.

– Pratim rezultate, čujem se i sa nekadašnjim saigračima, oni mi prenose utiske sa mečeva. Radnički ima jednog od najboljih i najtalentovanijih trenera. Sačuvali su kostur tima, pojačani mladim igračima. Zbog sistema u kome igra Radnički od dolaska Rastavca, klub beleži dobre rezultate, rekao je reprezentativac Kanade.

Kada je u sezoni 2009. i 2010. Borjan branio u Radu, u omladinskim selekcijama kluba trenirao je Aleksandar Jovanović, sadašnji čuvar mreže Radničkog, o kome je Borjan govorio u superlativu, imao je i nekoliko saveta za mladog kolegu.

– Jovanović je dobar golman, ove sezone je pokazao da na njega Radnički može ozbiljno da računa. Za sjajnu igru golmana zaslužna je cela odbrana, kako za njegovu, tako i moju. Treba da bude zahvalan svojim saigračima i da nastavi u istom ritmu. Aca je na početku karijere i ima još dosta da uči. Sa uspehom Radničkog i utakmicama u nogama, može još dosta da napreduje, rekao je Borjan.

Za kraj, Borjan poručuje da je naš fudbal odavno prerastao. Uživa u Bugarskoj, ali ukoliko se odluči za povratak, Radnički će sigurno imati prednost u odnosu na ostale klubove.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

2 Komentara

  1. Јединствен човек,одличан голман,прави човек за вођу тима.Један од ретких ко је схватио да није СРБИЈА само Звезда и Партизан,постоји још неко осим ових МИЉЕНИКА cваке власти до сада,и наравно миљеника судија,који су им одувек завршавали посао на курвински начин.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter