2
Evroliga

DA LI JE FIBA IZGUBILA BITKU: Evrokup se formira 29. aprila, izgleda da je i Peković doneo odluku?

Objavljeno: 05.04.16 u 17:26

Posle odluka ACB lige i Serije A da podrže Evroligu, ovo takmičenje je odlučilo da Evrokup predstavi 29. aprila u Londonu.

Da li je FIBA Evrope izgubila „bitku“? Izgleda da jeste. Dve možda i najjače lige u Evropi, španska i italijanska odlučile su da se priklone Evroligi, to jest Evrokupu, a ne FIBA Ligi šampiona. To mnogi vide kao veliku dobijenu bitku Đordija Bartomeua, koji je sa ponosom istakao da će na sastanku u Londonu 29. aprila biti osnovan Evrokup.

Kako prenosi MocartSport na tom sastanku bi mogao da se nađe i prvi čovek Partizana, Nikola Peković. Naime, pošto Mega ne ispunjava uslove Evrolige, crno-beli kao treći tim iz ABA JTD lige mogu učestvovati u drugom po jačini evropskom takmičenju. Naravno, to još nije sigurno, ali nezvanično uprava Partizana na čelu sa NBA zvezdom Nikolom Pekovićem je bliža odluci da se prikloni Evroligi.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Sada ostaje da se vidi sledeći korak FIBA Evrope, manji je napravljen, a to je tužba protiv Evrolige upućena Evropskoj komisiji. Druga je sankcija svih zemalja koje su pristupile Evroligi i Evrokupu, to jest njihovih reprezentacija. Ipak, čini se da se kraj sukoba između FIBA i Evrolige nazire, a da će struja okupljena oko Đordija Bartomeua pobediti, zahavaljujući jačem finansijskom planu…

0
0

2 Komentara

  1. Svojevremeno je bora stankovic rekao da nije interes srbije da partizan dobije a licencu a sad cuti kad su cigani u pitanju samo sto dalje od matorog masona od radovica bogosavljeva i bodiroge od fibe.za euro ligu euro kup i tacka. Pekovicu kupi partizan privatizuj i napravite budzet od oet miliona samo je to uslov za euro ligu partizanu treba covek poslovni koji bi od kluba napravio kompaniju naci pomoc inostranih ulagaca treba se maknuti komunistickih razmisljanja ponasanja kao oni prethodni.

    0
    0
    Odgovori
  2. tako je pekmane odjebati i savez i svedosta su klubovi bili u senci saveza i reprezentacije .kakav savez i drzava tako nam je oterati politiku iz sporta i sve će ici na zelenu granu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter