3
Evroliga

ŠPANCI DONELI ODLUKU: Da li je ovo ključan glas u sukobu između FIBA i Evrolige?

Objavljeno: 04.04.16 u 18:17

Hoće li odluka ACB lige uticati na odgovor našeg saveza?

Dosta dugo traje sukob između Evrolige i FIBA koja će od sledeće sezone započeti svoju košarkaški Ligu šampiona. Zato je velika borba bila da se privole savezi najjačih evropskih zemalja u svoje jato, kako bi se i samo takmičenje ojačalo velikim imenima.

Svakako najjača imena su u španskoj ACB ligi koja je, prema saznanjima ‘Blica’, prelomila kojoj će se strani okrenuti. Zvanična odluka biće saopštena sutra na zvaničnoj Skupštini lige, ali se već danas naslućuje da će se prikloniti Evroligi, odnosno, Evrokupu.

Podsetimo, FIBA je ucenila nacionalne košarkaške Saveze da će suspendovati njihove reprezentacije ukoliko se priklone Evroligi, ali je posle Litvanije, to sada učinila i Španija, čime FIBA sve više gubi bitku za Đordijem Bartomeuom.

Ovaj momenat mogao bi da pokrene lavinu pozitivnih odgovora Evroligi i ostalih, manjih Saveza koji su čekali odluke većih Saveza. Vrlo brzo mogli bismo da saznamo hoće li to uticati i na odgovor KSS-a.

Do sada su FIBA leđa okrenuli VTB, ABA i sada ACB liga, dok se za Evrokup izjasnio i Lijetuvos Ritas, a postoje najave da će isto učiniti i francuski Asvel.

0
0

3 Komentara

  1. Kako je to ABA okrenula leđa FIBA-i, jesam li ja nešto propustio? Izjasnili su se za FIBA, osim Zvezde koja će igrati EL i Partizana koji će možda igrati EK.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter