0
Evropske lige

FOTO: fcbarcelona.com

PORODICA MESI: Neistine se pišu, nemamo tajne račune u kompaniji iz Paname

Objavljeno: 04.04.16 u 20:46

Porodica fudbalera Barselone Lionela Mesija demantovala je danas navode da je umešana u utaju poreza preko of-šor kompanija, kako se to navodi u izveštajuma Međunarodnog udruženja istraživačkih novinara (ICIJ) i nemačkog lista „Zidojče Cajtung“.

ICIJ i „Zidojče Cajtung“ došli su u posed dokumenata nazvanih „Panama pejpers“, prema kojima je otac najboljeg fudbalera planete, Horhe Mesi, koristio of-šor kompaniju u Panami da štiti pravo na lik i delo Lionela.

Porodica Mesi najavila je da će tužiti pomenute medije kako bi „prekinula lažne optužbe“.

– U cilju da se lansira nova mreža poreske prevare, porodica Mesi želi da razjasni da se Lionel ne tereti za pomenuta dela. Kompanija iz Paname, koja se spominje, nije aktivna i nikada nije imala otvorene tekuće račune od porodice Mesi. Informacija je zasnovana na pukim pretpostavkama i pristrasnoj dokumentaciji kako bi se srozio ugled fudbalera i bila mu naneta štetu – navodi se u saopštenju.

U opsežnim izveštajima, kojih ima čak 11 miliona, za iste stvari optuženi su mogobrojni sportisti, među kojima su Darko Kovačević, Gabrijel Hajnce, Ivan Zamorano, Mišel Platini

Protiv Mesija i njegovog oca vodi se sudski spor u Španiji upravo zbog izbegavanja plaćanja poreza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter