0
Domaći fudbal

PARTIZAN U DRUŠTVU VELIKANA: Crno-beli pobrali sve simpatije u Abu Dabiju (FOTO)

Objavljeno: 04.04.16 u 13:56

Partizanova škola fudbala važi za jednu od najboljih, ne samo u Evropi, već i u svetu, a još jedna potvrda toj tezi je stigla iz Abu Dabija.

FK Partizan dobio je poziv i učestvovao kao prvi klub sa ovih prostora na Međunarodnom turniru ‘Zayed international football Cup’ za igrače do 15 godina od 17. do 25. marta u Abu Dabiju.

Pored pionira Partizana, učestvovale su i ekipe: AL Wahda, Banuyas i Al Jazira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Al Zamalek iz Egipta, kao i ekipa Hilal iz Saudijske Arabije.

Na ovom prestižnom turniru, koji je odlično organizovan, do sada su učestvovali mnogi svetski klubovi, kao: Inter, Milan, Lacio, Ajax, Feyenoord, PSG, Monaco Nant, Lens, Porto, Espanyol, Atletico Madrid, Bayern Leverkusen, Liverpool, Leeds United, Bolton, Sao Paolo, Fluminense, Botafogo, Boca Juniors, kao i nacionalne selekcije Mađarske, UAE, Sudana, Maroka, Omana, Katara.

Pionirska selekcija Partizana godišta 2001. nastupala je u sastavu: Novaković Martin, Tejić Ivan, Mikić Luka, Balaž Bojan, Glišić Petar, Pavlović Strahinja, Kašiković Nemanja, Momčilović Miljan, Ćorković Ivan, Kašić Petar, Jakšić Bogdan, Arabašić Savo, Štulić Nikola, Lončar Goran, Stepanović Nikola, Pavlović Lazar, Stanojlović Slobodan, Đurković Ognjen.

FOTO: fkpartizan.rs
FOTO: fkpartizan.rs

Trener im je Slađan Šćepović, a na turniru su osvojili treće mesto iza pobednika Zamaleka i domaćina Al Wahde. Ekipa Partizana je odigrala pet utakmica: Partizan – Al Jazira (1:2) , Partizan – Al Hilal (3:0) , Partizan – Banuyas (4:1) , Partizan – Al Zamalek (3:0) , Partizan – Al Wahda (1:3) .

Iako su osvojili 3. mesto, pioniri crno-belih su ostavila izvanredan utisak. Prema rečima domaćina i svih učesnika turnira, bila su najkvalitetnija ekipa i prikazali najlepše igre. Na svakoj utakmici je propušteno po pet ili šest stopostotnih šansi, što ih je na kraju i koštalo prvog mesta. Crno-beli pioniri su imali u svom sastavu i  najboljeg golmana Nikolu Stepanovića, kao i najboljeg strelca turnira Bogdana Jaksića.

Na ovom turniru Partizan je uspostavio blisku saradnju sa domaćinom turnira, klubom Al Wahda, koji je pritom izrazio želju da sa svojim ekipama dođu na pripreme u Beograd i upozna se sa radom Omladinske škole Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter