1
The Best Of

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Te večeri ‘pukla’ je ‘petarda’ na Marakani, a Žigić je protivničke igrače ‘unosio’ u gol (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.16 u 23:55

Bila je to jedna od najvećih pobeda Crvene zvezde u evropskim takmičenjima u poslednjih 20 godina.

Posle netako ubedljive igre u Moldaviji 3:2, Crvena zvezda je u okviru kvalifikacija za UEFA kup na Markani dočekala Nistru i slavila sa 5:0. Bio je to meč u kome je zvezdin gorostas Nikola Žigića postigao tri gola, a kod dva su protivnički igrači oko 202 cm viskokog špica skakali ko mala deca.

Četa Slavoljuba Muslina je mrežu Nistrau otvorila u 8. minutu kada je Bošković odlično ragovao posle centaršuta, a Žigić loptu zakucao u praznu mrežu. Zvezda je prednost duplirala u 20. minutu kada je Bošković izveo korner, a gorostas Žigić pored četiri čuvara glavom loptu spustio u mrežu. Na usporenom snimku se dobro videlo kolika je visinska razlika između Žigića i zadnje linije Nistrua i da gosti neće moći da brane visoke lopte u kazneni prostor. Već sledeća je bila opasna, kada je Žigić glavom loptu spustio na nekih deset metara od gola, a Orahovac pogodio stativu. Ipak, do kraja prvog dela igre kapiten Vidić je sa penala povisio na 3:0.

U drugom delu igre Crvena zvezda je do kraja napunila mrežu Moldavaca. Već u 46. minutu smo videli evrogol. Bošković je izveo slobodan udarac sa boka i pogodio malu mrežu. Dugo se ovaj gol vrteo u špicama evropskog fudbala. Šlag na tortu u 49. minutu postavio je Žigić svojim het-trikom. Bošković je promešao čuvara, usledila je treća asistencija na meču, a Žigić zajedno sa loptom i jednim čuvarom na leđima završio u golu za konačnih 5:0 i plasman u drugo kolo kvalifikacija za UEFA kup.

Zvezdin gorostas bi sigurno postigao još koji gol da u 56. minutu nije morao da napusti igru i svoje mesto ustupi Nenadu Stojanoviću.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – NISTRU OTACI 5:0 (3:0)

Stadion: Marakana. Sudija: Peter Sipel (Nemačka).

CRVENA ZVEZDA: Dišljenković – Marković, Vidić (Đorđić), Vitakić,Šarac – Mladenović, Kovačević, Bošković, Orahovac (Bogičević) – Bogavac i Žigić (Stojanović).
NISTRU: Dinov – Lupasko, Lasčenčov, Kovalkov, Džordže – Doroš, Minčev, Grošev, Bursuk, Pogreban – Ličou.

[/stextbox]

(Izvor: YouTube/CrniGuja)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter