0
Auto Moto

FORMULA 1: Rozberg najbrži i u Bahreinu

Objavljeno: 03.04.16 u 18:47

Vozač Mercedesa Niko Rozberg pobednik je i druge ovosezonske trke u šampionatu Formule 1 koja se vozila za Veliku nagradu Bahreina.

Nemac je od starta do kraja trke bio na vodećoj poziciji i nije dozvoljavao rivalima da ga ugroze odnosno lako je došao do pete pobede u nizu (računajući i prošlu sezonu). Posao mu je bio olakšan već u prvom krugu kada je njegov najveći rival i klupski kolega Luis Hamilton imao „čukanje“ sa Valterijem Botasom, ali je na kraju ipak uspeo da se dokopa trećeg mesta.

Na drugoj stepenici pobedničkog postolja stigao je vozač Ferarija Kimi Raikonen, dok je Sebastijan Fetel zbog kvara morao da oduistane od trke pre samog početka.

Bodove su još osvojili ovim redom Roman Grožan (Has), Maks Ferštapen (Toro Roso), Danil Kvjat (Red Bul), Felipe Masa (Vilijams), Valteri Botas (Vilijams) i Stofel Vandorn (Meklaren).

U generalnom plasmanu Rozberg je sa 50 osvojenih bodova povećao prednost u odnosu na Hamiltona koji je skupio 33 te Romana Grožana koji ima 20 poena.

Sledeća trka na programu je 17. aprila i voziće se u Šangaju za Veliku nagradu Kine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter