1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

DANGUBIĆ: Ovo je veliki uspeh tima, navijača, cele Srbije

Objavljeno: 03.04.16 u 09:09

Košarkaš Crvene zvezde, Nemanja Dangubić ne krije oduševljenje zbog plasmana njegovog tima među osam najboljih u Evroligi.

U intervjuu koji je dao za „Večernje novosti“ Dangubić se prvo osvrnuo na zanimljivu prepisku sa Bodganom Bogdanovićem nakon pobede Fenerbahčea protiv Efesa koje je pomogla Zvezdi da se plasira u TOP 8.

– Bogdan ko Bogdan… Dopisivali smo se posle meča sa njim i Kalinićem… – kaže Dangubić, odmah objasnivši i poziv Datomeu. – Uh, kako je igrao protiv nas, pa da nam malo „vrati“… Odigrali su profesionalno, kako se uostalom i od Fenerbahčea očekuje. Taj njihov trijumf nam je overio plasman u četvrtfinale, ali eto i da se nama poklopi neki rezultat, da nas malo pogleda sreća, koju smo igrama nesumnjivo zaslužili, jer smo dobili sve „što je trebalo“. Veliki uspeh tima, kluba, navijača, za celu Srbiju. Zadovoljni smo učinjenim, dokle smo stigli, ali nećemo stati, potrudićemo se da i u četvrtfinalu odigramo maksimalno, pa šta bude. Nema posustajanja, rekao je Dangubić.

Mladi bek crveno-belih kao najvećeg aduta ekipe izdvaja timski duh:

– Sve vreme smo radili, pričali između sebe, sa željom da posle svakog meča budemo bolji. Nismo se „dizali“ u trijumfima, niti „padali“ posle poraza. Posle Darušafake smo seli i razgovarali, bodrili jdni druge. Znali smo da i dalje držimo stvari u rukama, dogovorili smo se da „zapnemo“ još jače do duela sa Cedevitom… – objašnjava Štimac familijarnu atmosferu koja ih je uz kvalitet, izdigla do plej-ofa do kog će stići posle 24 utakmice. – Sama činjenica da ćemo odigrati toliko mečeva u prve dve faze pokazuje koliko smo uspešan kolektiv i koliko je naš plasman među osam veliki ne samo za Zvezdu, već i za Beograd i našu košarku, zaključio je nemanja Dangubić 

0
0

1 Komentara

  1. Danguba brate,volim te kao Grobara,ali molim te ne poistovecuj Srbiju sa tim mafijasko-politickim projektom Zvezda-FMP,ljubi te brat.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter