0
Domaći fudbal

FSS: Informer prekršio zakon, borićemo se protiv laži i senzacionalizma!

Objavljeno: 02.04.16 u 12:09

Nakon što je Informer objavio tekst u kom, prema navodima, predsednik FSS Tomislav Karadžić fudbalere reprezentacije naziva „budalama“, oglasio se i FSS.

Saoptšenje Fudbalskog saveza Srbije prenosimo, bez izmena, u celosti:

„Da list Informer nema odgovornost prema istini i da nema granice u želji za senzacionalizmom pokazao je tekstom objavljenim 31.03.2016. pod naslovom „Tole: Imamo nekoliko budala u reprezentaciji“.

Dan kasnije list Informer pokazao je da za njega ne važe ni zakoni Republike Srbije. Saopštenje koje je FS Srbije poslao kao odgovor na tekst koji je dan ranije nastao prisluškivanjem i u kome su iznete neistine, je prepravljeno i u potpunosti istrgnuto iz konteksta.

Na ovaj način list Informer oglušio se o Zakon o informisanju i grubo povredio njegove odredbe.

Naime, na osnovu člana 83 Fudbalski savez Srbije zahtevao je pravo na odgovor jer je pomenutim tekstom 31.03.2016. informacija koja je objavljena bila neistinita i netačno preneta. List Informer bio je dužan da po članu 96 Zakona o informisanju odgovor objavi u celosti, što nije učinjeno. Takođe, list Informer prekršio je i član 97 Zakona o informisanju u kome se kaže da se „odgovor objavljuje bez izmena, izostavljanja i dopuna“.

I to nije sve. List Informer prekšrio je član 97 Zakona o informisanju i u delu u kome se kaže da „nije dopušteno komentarisanje odgovora u istom broju medija“ što je list Informer učinio dodavanjem okvira pod naslovom: „Nezadovoljan kapitenima“.

Fudbalskom savezu Srbije ne preostaje ništa drugo nego da iskoristi sva prava koja mu pripadaju i zaštiti se u skladu sa Zakonom o informisanju.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter