6
The Best Of

VREMEPLOV: Nije bila prvoaprilska šala – Zvezda je doživela jedan od najtežih poraza u istoriji (VIDEO)

Objavljeno: 01.04.16 u 23:48

Evropski trofej bio je tako blizu, ali je Crvena zvezda propustila ogromnu, nikad veću šansu za podizanje pehara.

Te 1997/1998 godine Crvena zvezda je osvojila poslednju šampionsku titulu, sve do prošle sezone kada je to učinila ponovo posle 17 godina. Kup Radivoja Koraća još uvek je tada predstavljao prestižno evropsko takmičenje, a Zvezda je bila jedan od glavnih pretendenata za osvajanje ‘Žućkove levice’.

Finalni meč između Crvene zvezde i Meša iz Verone dugo je posle toga ostao upamćen meću pristalicama crveno-bele boje, jer je predstavljao onu tužniju stranu istorije njihovog kluba. Ove godine slavi se punoletstvo od utakmice u kojoj je Crvena zvezda ispustila gotovo nemoguće.

Meš je u krcati ‘Pionir’ stigao sa zaostatkom iz prve utakmice u kojoj je Zvezda slavila sa šest poena razlike, rezultatom 74:68. Posle trijumfa na gostovanju izabranicima Vladislava Lučića bilo je potrebno da odbrane taj plus iz prvog duela, ali je pred sedam hiljada vatrenih ‘Delija’ samo pobeda bila na umu.

610_001

Međutim, na terenu se stvari nisu odvijale kako su crveno-beli zamislili. Žestoka atmosfera u ‘Pioniru’ kao da je okovala domaće igrače, dok su gosti to znalački iskoristili i uneli dodatnu nervozu u redove šampiona Jugoslavije.

Tokom gotovo celog toka meča Zvezda je jurila prednosti gostiju iz Verone, a u samoj završnici nastala je prava drama na parketu ‘Pionira’. Trojkom Olivera Popovića razlika je svedena na sedam poena na 16 sekundi do kraja, posle čega je Rendolfu Kizu zadrhtala ruka, pa je pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja.

Zvezda je imala šansu da u poslednjem napadu sama odluči o sudbini utakmice, a trofej je ostao na obruču posle šuta Vojkana Benčića, nakon čega je Alesandro Boni polovičnim učinkom sa linije penala postavio konačnih 73:64 u korist Meša.

Italijani su u sred Beograda slavili trofej Kupa Radivoja Koraća, a sedam hiljada navijača je to nemo posmatralo. Stariji ljubitelji košarke i danas često podsećaju mlade naraštaje na jedan od najvećih poraza Crvene zvezde u svojoj istoriji, na dan kada je evropski trofej bio u beogradskom ‘Pioniru’, ali je brzo preseljen u Veronu.

Tako blizu, a tako daleko…

(Izvor: youtube / makce0nline)

0
0

6 Komentara

  1. Ma Benčić nesrećnik umesto da ide na ulaz jer je i jedan poen iz bacanja donosio Zvezdi trijumf on šutira trojku i maši, nikad mi to nije bilo jasno što nije krenuo na ulaz!

    0
    0
    Odgovori
  2. samo koja zvezda jel ona iz ljutice bogdana ili zvezda iz železnika sadašnja?dve su ekipe ljutice bogdana i stjepana stupanca su različite adrese.

    0
    0
    Odgovori
  3. I nije bas publika nemo posmatrala 🙂 Setite se decka koji se setkao parketom… A onda kazna, i sledece sezone protiv Cibone bez publike :/ „sreca je vasa, a tuga nasa, sto nismo sada tu“

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter