0
Auto Moto

VN BAHREINA: Mercedesi dominiraju i na treninzima

Objavljeno: 01.04.16 u 19:32

Ovog vikenda na programu je druga trka u šampionatu Formule 1 koja se vozi za Veliku nagradu Bahreina, a ako se po jutru dan poznaje nećemo videti ništa novo.

Naime, na prva dva treninga dominirali su vozači Mercedesa Niko Rozberg i Luis Hamilton koji su prilikom oba izlaska na stazu zabeležili najbolja vremena.

Na jutarnjem treningu Nemac je izvezao najbrži krug u vremenu 1:32,294 minuta, a njegov timski kolega je kasnio opola sekunde, da bi u popodnevnom smanji razliku na 241 hiljaditi deo sekund, ali je Nemac ponovo izdominirao sa 1:31,001.

Zanimljivo je da je treće vreme na popodnevnom treningu potpuno iznenađujuće ostvario vozač Meklarena Dženson Baton, koji je bio brži od Maksa Ferštapena u Toro Rosu i dvojca Ferarija Kimi Raikonen i Sebastijan Fetel. Čak je i drugi vozač tima iz Vokinga (koji ovog vikenda menja Fernanda Alonsa) Stofel Vondur bio solidan odnosno ostvario je 11. rezultat.

Kvalifikacije za trku na programu su u subotu sa početkom od 17 sati, a u isto vreme u nedelju je se vozi druga ovosezonaska trka.

Podsećamo da je u Australiji trijumfovao Rozberg ispred Hamiltona, a na pobedničkom postolju završio je i Fetel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter