3
Košarka

FOTO: STARSPORT

SRBIJA U FINALU: Simanić brži od sirene (VIDEO)

Objavljeno: 01.04.16 u 20:14

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale turnira Albert Švarcer u Manhajmu, koji važi za nezvanično prvenstvo sveta, pošto je u polufinalnom duelu posle produžetka savladala Italiju sa 77:75 (10:21, 19:19, 14:12, 23:14, 11:9). Imala je selekcija Milana Gurovića 11 poena zaostatka posle prve deonice, a ista situacija bila je i na poluvremenu. Samo dva poena nadoknadili su „orlići“ u trećoj deonici, da bi tek u poslednjoj uhvatili potpuni priključak i izborili produžetak.

Uzbudljivo je bilo i u dodatnih pet minuta kada su Italijani na šest sekundi pre kraja izjednačili šutem za tri poena, da bi posle tajm-auta akcija išla na Borišu Simanića koji je poentirao za pobedu.

Simanić je sa 17 poena bio tek treći strelac pošto su efikasniji od njega u našem timu bili Aleksa Radanov koji je ubacio 22 i Miloš Glišić sa 21 poenom. Srbija će u subotu u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja juniorskih timova Nemačke i Francuske.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter