0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HUMANO: Fudbaleri Zvezde posetili decu na onkologiji i kliniku u Tiršovoj

Objavljeno: 31.03.16 u 18:06

Iako beleže jednu od najuspešnijih sezona u bliskoj istoriji, fudbaleri Crvene zvezde nisu sebi dozvolili da zaborave na one koji su u teškom stanju.

Uspesima Crvene zvezde raduje se velika armija navijača, a među njima ima i dece koja zbog bolesti nisu u mogućnosti da prate sportska dešavanja i raduju se uspesima koje ostvaruju naši sportisti. Fudbaleri našeg kluba su danas posetili Institut za onkologiju, kao i Dečiju kliniku u Tiršovoj.

Aleksandar Luković, Mičel Donald, Luis Ibanjez i Slavoljub Srnić su, zajedno sa udruženjem NURDOR, posetili 26-oro dece koja boluju od kancera, u ove dve klinike. Onoliko koliko je vreme dozvolilo, naši fudbaleri posvetili su punu pažnju mališanima, kojima su ujedno uručili i mnogobrojne poklone, ne bi li im ulili što više optimizma da izdrže i pobede u teškim danima.

FOTO: FK Crvena zvezda
FOTO: FK Crvena zvezda

NURDOR trenutno radi na najvećem projektu do sada – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, što naš klub u potpunosti podržava. Ovo je prvi put da jedno roditeljsko udruženje pokreće projekat izgradnje čitavog bolničkog krila. U saradnji sa Kliničkim centrom Niš i Klinikom za dečje interne bolesti, pokrenuta je velika kampanja prikupljanja sredstava za tu namenu. Projekat je ogroman, vredan blizu 700.000 evra, ali nema sumnje da će svi biti veoma ponosni na rezultat – savremeno, moderno opremljeno odeljenje po uzoru na ona širom Evrope.

Za prvu fazu projekta, planiranog za ovu godinu, koji podrazumeva izgradnju i stavljanje novog objekta pod krov, potrebno je 165.000 evra (bez PDV-a) od kojih je, uz pomoć prijatelja i donatora, prikupljeno 145.000 evra.

FOTO: FK Crvena zvezda
FOTO: FK Crvena zvezda

Pomoć i podrška šire društvene zajednice za ovaj veliki projekat od nacionalnog značaja je neophodna. Podršku projektu izgradnje novog odeljenja građani mogu dati i slanjem SMS poruke na 1150.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter