0
Evropske lige

FOTO: Twitter

FERGUSON: Pred Gvardiolom veliki izazov

Objavljeno: 31.03.16 u 14:33

Bivši trener fudbalera Mančester junajteda Aleks Ferguson ocenio je danas da Pepu Gvardioli neće biti lako u Mančester sitiju, ali da veruje da će španski trener imati uspeha u Premijer ligi.

Gvardioli na kraju sezone ističe ugovor sa Bajernom iz Minhena i od leta će preuzeti Mančester siti.

– Mančester siti je napravio dobar posao angažovanjem Pepa, ali Špancu neće biti lako. Engleski fudbal nije lak i to će vam reći svaki strani trener koji dodje u Englesku. Arsen Venger je to rekao nekoliko meseci pošto je preuzeo Arsenal, a isto je pričao i Žoze Morinjo, rekao je Ferguson za „Skaj Sports“.

Legendarni trener Junajteda ipak misli da će Gvardiola imati uspeha u Sitiju, ali ne kao u Barseloni sa kojom je osvojio sve trofeje.

– Pep će biti uspešan, ali mislim da neće moći da ponovi uspeh koji je ostvario u Barseloni, pošto je to bio veoma visok standard, oni su bili najbolji. Bez sumnje Pep ima fantastičnu radnu etiku i trenerske sposobnosti i mnogo zahteva na svim treninzima. Svako ko misli da neće naporno raditi u Sitiju, neće se dugo zadržati u tom klubu, rekao je Ferguson.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter