6
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL, TOP 16: Zvezda propustila prvu meč loptu, po četvrtfinale u Zagreb

Objavljeno: 31.03.16 u 22:15

Crvena zvezda propustila je veliku meč loptu da se plasira u četvrtfinale Evrolige, pošto je u Kombank areni poražena od Darušafake 80:61 (15:20, 20:14, 20:15, 25:12).

Četa Dejana Radonjića nije bila ni bleda senka ekipe koja je žarila i palila na svom parketu u Evroligi. Turski tim, koji je u Beograd došao bez motiva prolaska dalje, na iznenađenje mnogih pobedio je Crvenu zvezdu pred više od 15 hiljada Delija i to nanevši joj najveći poraz u „elitnom“ takmičenju kada su se mečevi igrali u srpskoj prestonici 80:61.

Crvena zvezda je utakmicu počela onako kako se samo poželeti može, trojkom i sa još dva poena Kvisnija Milera. Gordon je sa druge strane doneo prve poene Darušafaki. Crveno-beli su do najvećeg vođstva u prvoj četvrtini stigli u četvrtom minutu kada su trojkom Dangubića stigli na 8:2, a kasnije je bilo i 10:5. Ipak, Darušafaka je sa dve trojke Gordona preokrenula na 11:10, kada je usledio prekid zbog kvara na semaforu iznad koša.

U nastavku razigrao se Cirbes (šest poena), što je crveno-bele dovelo do lepe prednosti 20:15 na kraju prve četvrtine. U drugom periodu Zvezda je držala prednost, išla je i na „plus pet“ – 26:21, ali je Bjelica poenima tri sekunde pre kraja turski tim odveo na veliki odmor sa prednošću 35:34.

Treća četvrtina počela je poenima Erdena i Vilbekina za prednost gostiju 40:36. Ipak, Crvena zvezda trojkama Dangubića i Milera pravi seriju 6:0 i povela je 42:40. Štimac je pogodio jedno bacanje, a Vilbekin sa druge strane trojku za izjednačenje 43:43. Miler i Dangubić su Zvezdi doneli novu prednost 48:43, ali je to bilo sve od čete Dejana Radonjića na ovom meču. Darušafaka je do kraja četvrtine napravila seriju 12:1, što je uz 4:0 na početku poslednje deonice dovelo do toga da turski tim vodi sa ogromnih 59:49. Zvezda nije imala rešenje u napadu, dosta je tu bilo greški u dodavanju, a iz kontranapada gost je poentirao uz faul. Gordon, Bjelica, Sloter i Lukas bili su nemilosrdni i prednost Darušafake je rasla do konačnih 80:61. Turski tim je stigao do pobede koja mu ništa ne znači, ali „zlata vrednu“ za Anadolu Efes koji se sada vratio u igru za četvrtfinale. Crvena zvezda mora što pre da zaboravi ovaj bolan poraz i skoncentriše sa na meč u Zagrebu za osam dana. To će biti poslednja meč lopta za tim Dejana Radonjića u borbi za četvrtfinale Evrolige.

Junak pobede gostiju bio je Vilbekin sa 19 poena, Gordon je imao 14, a bivši zvezdaš Bjelica 13 poena. U timu Zvezde jedini razigrani bili su Miler sa 18 i Dangubić sa 14 poena, što je bilo premalo za veoma važnu pobedu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – DARUŠAFAKA 61:80 (34:35)

Kombank arena u Beogradu. Sudije: Fernando Roča (Portugalija), Spiros Jontas (GRčka) i Žozef Bisang (Francuska).

CRVENA ZVEZDA: Kinsi 2, Rebić, Dangubić 14, Lazić 2, Micić 7, Tejić, Simonović, Gudurić 7, Jović, Miler 18, Cirbes 7, Štimac 4.
DARUŠAFAKA: Vilbekin 19, Reding 6, Turen, Erden 6, Markoišvili 5, Aldemir 6, Savaš, Gordon 14, Arslan 2, Sloter 9, Harangodi, Bjelica 13.

[/stextbox]

0
0

6 Komentara

  1. Hoće li sad turski klub posle koje po redu blamaže u nikad lošijoj EL biti napušten od turskog sponzora Acibadem ili Hrvatska Idea?

    Da li će Radonja konačno dobiti otkaz?

    Naravno da neće. Turci su to veliki, delije.

    A gazda je dokazani školovani mag ekspert za skidanje kože narodu.

    0
    0
    Odgovori
    • Zvezda nije imala vise od dve blamaze u ovoj sezoni,dok ste vi purgeri,kad ste pocinjali EL,sluzili samo za kos razliku.Cim bi izasli iz BGD,razlika je bila preko 30 a kod kuce 15-20 i tako godinama.Kasnije ste poceli da prolazite sa dve pobede u F16,dok ponos srpskog sporta ima vec sada pozitivan skor pobeda i poraza.
      Ne brini za Radonju,bitno da je on pocistio vaseg gurua i barona sa 3:0 prethodne sezone i proterao ga iz nase zemlje,da pokusa prko grane da utopi sanirane slike.

      0
      0
      Odgovori
  2. kinsi pred utakmicu od vlasnika kluba zatrazio povecanje , sa 1 na 2 milke, gazda ga skinuo sa k…, a kinsi dao kos i rekao dosta od mene, a vi vidite kako protiv bratskog mutanta iz robijeve domovine-cedevite bez kinsija

    0
    0
    Odgovori
    • Znamo da si ti „sa daske“ vidim da si ti nas najveći i najverniji navijač sutra je meč u bocanju verujem da čekaš i tu poraz pa da se ovde isprdis pošto nemaš jadan za koga da navijas i koga da gledaš u evropi

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter