0
Fudbal

FOTO: FIFA

BIĆE OPET: Montevideo, Bog te video!

Aleksandar Milosavljević
Objavljeno: 31.03.16 u 11:55

Opšte je poznato da je prvo Svetsko prvenstvo u fudbalu odigrano 1930. godine u Urugvaju i da je na tom takmičenju učestvovala i reprezentacija tadašnje Jugoslavije, sastavljena uglavnom od igrača iz Srbije.

Fudbalski savez Urugvaja odlučio je da spemi kandidaturu za organizaciju Mondijala 2030. godine tačno na stogodišnjicu od prvog velikog takmičenja.

– Praktično smo predali kandidaturu za Svetsko prvenstvo 2030. godine pošto želimo da u našoj zemlji bude obeležno 100 godina od prvog takmičenja, rekao je Tabare Vaskez, predsednik Fudbalskog saveza Urugvaja, prilikom susreta sa novim predsednikom FIFA Đanijem Infantinom.

Ne bi bilo iznenađenje da se u celu priču uključi i Argentina odnosno da ove dve južnoameričke zemlje zajednički organizuju Mondijal.

Međutim, Infantino je poručio da je još uvek rano da se priča o nečemu što će se desiti za 14 godina.

– FIFA bi prvo morala da se opredeli kome će da dodeli prvenstvo 2026. godine, a tek posle toga ćemo da razmišljamo o narednom takmičenju. Odlično je što se za organizaciju javljaju dve države koji su pisale istoriju ovog sporta, rekao je Infantino.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter