8
AdmiralBet ABA Liga

ŠANSA ZA OSTALE SRPSKE KLUBOVE: Formira se druga ABA liga!?

Objavljeno: 30.03.16 u 09:40

Prema nezvaničnim informacijama u drugom po rangu regionalnom takmičenju učestvovaće i pet srpskih klubova.

Prema rečima predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića i vodećeg čoveka Mega Leksa Miška Ražnatovića takva ideja bi mogla da zaživi već u sledećoj sezoni. Formiranje druge ABA lige mnogo će pomoći  manjim srpskim klubovima koji igraju KLS.

– Superliga nema potreban kvalitet, tamo i FMP pobeđuje prosečno sa 23 poena po meču. Rešenje je druga ABA liga, o tome se priča već 10 godina. Tako bi još tri-četiri tima igrala za njih jake utakmice sa klubovima iz regiona i krenula da se penju gore. Na taj način bismo mogli da dižemo košarku i da ih postepeno približimo najjačima u regionu, a ne da dobre klubove približimo lošima. Pazite, Jokić ili sutra Zagorac i Jaramaz nikad ne bi postojali da su igrali samo KLS, ona ne zanima ni sponzore – rekao je Ražnatović.

Složio se i prvi čovek crveno-belih:

– Želimo da idemo korak napred i da hrabro uđemo u taj projekat. Ako je to u interesu svih klubova, i ako raspored dozvoljava, hajde da napravimo tu B ligu – istakao je Čović.

0
0

8 Komentara

    • Zasto vas pogadjaju cinjenice i istina?I to uvek tako bude.Covek vam sasipa sve kako jeste i vi prebacijete lopticu na drugu stranu,pocinjete da varnicite i ne znate gde bijete.Zar se niste borili za opstanak u ABA ligi i izborili tek 3 kola pre kraja prvenstva?Cak je mnogo sumnjiva derbi utakmica,jer se i danas suska kako je Cova dogovorio sa Todoricem da vas puste i da nisu ispijali zajedno kafu,svakog drugog dana.
      Izgleda da bi ste se vi trebali leciti,pre svih ostalih jer ona tripla kruna od prosle godine je ostavila daleko vece posledice po vas pileci mozak od bilo cega ranije.

      0
      0
      Odgovori
  1. To je trebalo odmah da se odradi,jos prilikom formiranja ABA lige.Treba znati gde ce partizan igrati kad ispadne iz ove lige.Na 3 kola pre kraja,jedina opcija im je bila KLS liga pa su morali da kupuju tekme da bi ostali u ligi.Ovako ce znati gde idu,pa ce imati mogucnost i da se vrate nazad.

    0
    0
    Odgovori
  2. Nadam se da ce ovo i ostavriti .. Ovo bi trebalo da podrze veliki klubovi, da bi se igraci razigravali i da bi se pokrenula masinerija talenata koje imamo ..
    Ovako Zvezda, Partizan i Mega mogu da „propuste“ kroz sistem i pruze sansu 20-ak igraca, a ostatak iako ima neki talenat mora da igra losije lige…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter