1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

CIRBES ZA SAJT EVROLIGE: Top 8 je sve! Želimo u istoriju

Objavljeno: 30.03.16 u 23:15

Maik Cirbes ove sezone ispisuje stranice istorije kako svog kluba, tako i svoje karijere, jer teško je verovati da će tajve partije ponoviti negde drugde.

Šta je konkretan razlog i glavni pokretač njegovih sjajnih partija, Cirbes je otkrio u intervjuu za zvaničan sajt Evrolige:

– Uloga u timu, pre svega drugog. Ove godine je velika, imam mnogo prostora, zbog čega dugujem i saigračima mnogo. Posebno za centre je bitno kakve saigrače ima, jer zavisimo od kretanja lopte i pasova ostatka tima, a moji momci to rade više nego dobro, tako da najveće zasluge idu njima.

Nemac se potom dotakao navijača, po ko zna koji put:

– Nije normalno! U Srbiji je sport generalno veoma važan, ljudi su emotivni, strastveni… možda najviše za košarku. Zato je ovde posebno, treba osetiti. Jednostavno, niko je ne vrednuje kao Srbi… niti je razumeju. Ovde mnogi i po 20 godina prate tim na svakom meču, razumeju igru. To me i motiviše… Motiviše za treninge, a ja volim da treniram, trening je najbitniji za napredak. Pogotovo pod Radonjićem, on zna kako da me koristi na terenu. A pored svega toga, osećam se opušteno, volim ovu zemlju, sve u njoj. Mislim na ono van parketa. Prosto rečeno, u Srbiji sam sazreo, iskren je Cirbes.

Pred Zvezdom je susret koji joj može doneti istorijski uspeh, a Cirbes nije krio koliko njemu i ostatku ekipe znači plasman među osam najboljih u Evropi:

– To nam je sve! Zbog toga igramo. Želimo u istoriju! I bolji trenutak imati nećemo… Ako bismo uspeli, bilo bi neverovatno za sve – i nas, i navijače, a i oni koji nas prate po kancelarijama, a želeli bi da su na tribinama. Zato želimo da pobedimo, da mi odlučimo. A Efes neka uradi šta želi. Hoćemo da svoju pobedu ostvarimo sami, zaključio je Cirbes.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter