0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

MARKO SIMONOVIĆ: Meč sezone? Jedan u nizu takvih…

Objavljeno: 29.03.16 u 00:07

Crveno-bele očekuje prva od dve predstojeće meč lopte za plasman u Top 8 fazu.

Nakon pobede nad Unikahom, Crvena zvezda je došla u situaciju da joj jedna pobeda na (u tom trenutku) preostala tri meča (Lokomotiva, Darušafaka i Cedevita) donosi plasman među osam najboljih ekipa Evrope. Marko Simonović u izjavi za „Novosti“ ne krije da je i njega sve to iznenadilo:

– Mislim da se ni najveći optimisti tome nisu nadali. Posle dva-tri poraza na startu Evrolige, bilo je „samo da igramo pa šta bude“. Najpre smo se izborili za plasman u top 16, pa onda su apetiti porasli posle nekih dobrih utakmica i došli smo do toga da smo na jednu loptu od ulaska u top 8. Mislim da imamo šanse, ali se ne treba opuštati. Neće biti nimalo lako, naprotiv, ovo je najteža utakmica kod kuće ove sezone.

Simonović ne sumnja u motivaciju ekipe iz Turske, iako su ostali bez šansi za dalji plasman:

– Samim tim što igraju u top 16 i protiv ekipe koja igra tako dobro i ima sjajne navijače, biće motivisani da pruže maksimum. Ko ne bi? U timu Darušafake su uglavnom stranci, koji moraju da se tako ponašaju bez obzira na to da li utakmica ima rezultatski značaj. Osim toga, razmišljaju i o tome da pronađu klub za narednu sezonu. Znate već kako to ide u košarci.

Potom se krilni igrač Zvezde dotakao i pritiska koji ovakav rezultat nosi, kao i neverovatno napornog perioda u prethodne dve nedelje:

– Imajući u vidu da je ovo veoma mlada ekipa, super se nosimo sa tim pritiskom. Verujem da ćemo to pokazati i u četvrtak, iako sam siguran da nas čeka teška utakmica na jednu loptu. Imamo prednost domaćeg terena, ne znam da li će moći svi da stanu na tribine „Arene“. Odnosno, znam da neće, jer čujem da je potražnja za kartama ogromna. Bilo bi zaista fenomenalno da pred našim navijačima proslavimo plasman u top 8. Posle imamo sedam dana do meča sa Cedevitom, da uhvatimo neki dan oporavka i zalet za finale ABA lige. Čeka nas srpska liga i, daj bože, plej-of Evrolige, tako da posle nema stajanja, zaključio je Simonović.

A šta Zvezdu očekuje sledeće sezone u Evroligi otkrio je Nebojša Čović tokom današnjeg gostovanja u emisiji „Oko“ na RTS, tokom koje je došlo i do rasprave sa Mlađanom Šilobadom iz Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter