1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

VLADIMIR JUGOVIĆ: Čemu više sukobi, mi imamo samo jednu reprezentaciju

Objavljeno: 28.03.16 u 14:45

Legendi Crvene zvezde i bivšem reprezentativcu Jugosalvije, Vladimiru Jugoviću se nimalo ne sviđaju trenutna dešavanja u fudbalskom savezu. 

Jogović je u intervjuu za „Informer“ rekao je da takve situacije nikako ne mogu da prijaju reprezentaciji:

– Video sam po novinama sukob Karadžića i Terzića i oni moraju da prekinu sa tim. Njihovo je da donesu mir u reprezentaciju i čitav srpski fudbal, a ovako se prepucavanjem stvara loša atmosfera. Reprezentacija će otići na sledeće veliko takmičenje samo ako svi budemo želeli da se to dogodi. Dakle, da svi u Srbiji budu kao jedan, bez podela! Svi su tu samo zbog reprezentacije – poručio je Jugović.

Nikako mu nije jasno koji su interesi vodećih ljudi u srspkom fudbalu:

– Čemu više sukobi? Pa valjda je interes svih nas da imamo jak nacionalni tim i da idemo na velika takmičenja. Naravno, uvek će biti nezadovoljnih, ali sve to može da se reši mirnim putem. Mi imamo samo jednu reprezentaciju.

Jogović poručuje reprezentativcima da moraju da stvore pobednički mentalitet u suprotnom sve će ostati isto:

– Čemu više sukobi? Pa valjda je interes svih nas da imamo jak nacionalni tim i da idemo na velika takmičenja. Naravno, uvek će biti nezadovoljnih, ali sve to može da se reši mirnim putem. Mi imamo samo jednu reprezentaciju, jasan je Jugović.

Prokomentarisao je i odluku Dušana Tadića i Nemanje Gudelja da neće igrati dok je Ćurčić selektor:

– Najviši interes svih je reprezentacija. Pa valjda je oduvek bila čast da nosite dres nacionalnog tima. Niko ne može preko novina da se tako oglašava. Ako si u reprezentaciji, moraš da shvatiš da si deo ekipe, da si tu zbog jednog cilja, a to je da tvoja reprezentacija napravi nešto veliko. poručio je Jugović.

Bivši reprezentativac nije želeo da komentariše rad predsednika saveza i selektora, ali je je uveren da može bolje:

– Ne bih da ulazim u rad selektora i FSS, niti želim da kritikujem, niti me je ko od njih šta pitao, oni to treba da rešavaju unutar FSS. Poznajem Ćurčića, vidim da nije najbolje u reprezentaciji, ali dobro je što svi znaju da mogu i moraju više. Verujem da svi mogu da se ujedine u interesu reprezentacije. Videli ste kako su „orlići“ osvojili SP na Novom Zelandu. Pokazali su karakter, pobednički mentalitet. To može da uradi i seniorska reprezentacija, zaključio je Vladimir Jugović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter