6
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SAVO MILOŠEVIĆ: Srbija ide u Rusiju!

Objavljeno: 28.03.16 u 10:31

Najbolja reprezentacija Srbije sutra igra samo na papiru prijateljski meč sa Estonijom u Talinu (A Le Kok Arena, 19,00 po lokalnom vremenu, odnosno 18,00 po našem), jer pored činjenice da su nam Estonci veliki dužnici iz kvalifikacija za EP u Poljskoj i Ukrajini, Orlovi žele, posle poraza od Poljske, sada i rezultatom, da potvrde dobru igru iz Poznanja.

Srbija u prestonici Estonije ima odlične uslove za rad, treninzi se održavaju u velikom balonu sa veštačkom travom, a predstavnicima medija u Talinu na raspolaganju je bio Savo Milošević, potpredsednik FSS i direktor A tima.

Nekoliko dana posle meča sa Poljskom, a pred susret sa Estonijom, kakvi su vaši utisci?

-Protiv Poljske je bilo dosta dobro, u poređenju sa nekim ranijim mečevima, posebno onim u Češkoj. Mislim da smo imali određeni pomak u igri i pre Češke,u mečevima sa Jermenijom, Albanijom i Portugalijom, nažalost desila se ta Češka koja je bila jedan korak unazad. Smatram da smo se ovom utakmicom protiv Poljske, bez obzira na rezultat, vratili na tu stazu, na pravi put, i ono što su očekivanja svih nas je da to potvrdimo protiv Estonije, ističe Savo Milošević.

Pričajući sa igračima čuli smo da su oni zadovoljni, da je bio pravi pristup u odnosu na meč sa Češkom, a ono što treba popraviti to je da se spreče jeftini golovi i poboljša efikasnost?

-Mislim da su sami igrači svesni svega, ne bih sada o detaljima i tom golu Poljske. Neko je rekao da smo u tom trenutku imali devet igrača u kaznenom prostoru, pa samo taj podatak dovoljno govori u prilog ozbiljnosti ekipe i pristupu koji je imala. Nažalost ne možete sve detalje predvideti u toku jedne utakmice, da se taj odbitak odbije pravo na nogu protivniku od svih naših igrača, zato fudbal i jeste to što jeste, zanimljiv. Uglavnom, to što je bilo dobro protiv Poljske u velikoj meri ne znači da nema stvari koje ne mogu da se poprave. I da smo dobili 3:0 Poljsku isto bi bilo stvari koje treba da popravimo, mislim da su momci svesni toga i da je ovo prava prilika da upravo te neke nedostatke, male nedostatke koje smo imali protiv Poljske, ispravimo.

Poljaci su pobedili Finsku 5:0.Da li to nešto govori?

-Ne znam, možda su sada igrali sa 60 posto snage.

Da li vam smetaju te glasine iz Srbije da su Poljaci igrali sa pola snage protiv Srbije?

-Ne, ne uopšte.Zaista ne mogu da komentarišem poluamaterske izjave.

SVAKI IGRAČ DA SE ŽRTVUJE ZA TIM

Ono što smo takođe čuli od igrača, jeste da bi trebalo „namestiti glave“, da imamo mali psihološki problem, ali i da ne treba, bez obzira na pritisak javnosti, tražiti najbolju moguću igru već isključivo samo rezultat?

-I to sam više puta rekao, da nam trebaju ratnici, ono što nas očekuje u kvalifikacijama za Rusiju jeste upravo to. Treba nam, dakle, profil igrača koji će biti spremni da žrtvuju sebe za ekipu i da sve svoje kvalitete podrede za dobrobit ekipe. U prevodu svaki igrač mora da da sto posto u svakoj utakmici ukoliko želimo da napravimo jak tim. Mi smo uvek imali kvalitetne igrače individualno ali to ne znači da imate tim ako imate dobre igrače.Ovde ima dovoljno kvaliteta ali ono što još malo fali jeste to zajedništvo na terenu i vera, naravno, samopouzdanje koje dolazi sa dobrim rezultatima. A to je ono što trenutno najviše fali ovoj ekipi, par dobrih rezultata.

Da li možda očekujete veću podršku javnosti, jer postoji psihološko opterećenje?

-Ne, ne očekujem podršku javnosti.

Ima li kritika koje nemaju osnova?

-Ima dosta.Ja razumem nezadovoljstvo javnosti i kritike medija apsolutno stoje s obzirom na rezultate poslednjih pet – šest godina.Moram da napomenem da niti ja niti ovaj stručni štab ne može da bude odgovoran za sve ono što se dešavalo u prethodnih pet ili šest godina, ali u velikoj meri razumem ljutnju i javnosti i medija.Ono što ne razumem jesu vređanja i ponižavanja, to je nešto što apsolutno ne razumem, jer ovo je,ipak, nacionalni tim jedne države, ovi momci predstavljaju sve nas, sedam, osam miliona koliko nas ima u Srbiji.

VAŽNO PROTIV ESTONIJE

Koliko je važno zabeležiti pobedu protiv Estonije, utisak je da postoji imperativ pobede bez obzira što je ovo prijateljski meč?

-Uvek je važno pobediti za reprezentaciju, podsetiću vas da UEFA planira da od prijateljskih utakmica napravi neku Ligu nacija, jer su svi shvatili da praktično više prijateljskih utakmica nema. Jednostavno svaka utakmica je takmičarski bitna,svaka utakmica znači mnogo, pogotovo za nacionalni tim, tako i ova. S obzirom na našu situaciju u kojoj se nalazimo, možda nam je još bitnija nego nekim drugim selekcijama, ali to je pritisak sa kojim moramo svi da se nosimo, jer on je uvek postojao kada je u pitanju nacionalni tim i to se ne može izbeći.

Kvalifikacije se bliže, potrebno je napraviti dobar ambijent, a on se pravi samo pobedama?

-Rekao sam, to je jedan od preduslova, mada, mogli ste da se uverite koliko su dobra atmosfera i dobar ambijent prisutni među igračima.Ono što samo nedostaje to je par dobrih rezultata koji će doći.

Kapiten Branislav Ivanović je rekao da je atmosfera suviše dobra, odnosno da je potrebna možda neka varnica u svlačionici?

-Ja bih se ipak zadržao na onome što jeste… Oni su dobri momci i dobro se ponašaju, a neka varniči na terenu, u pozitivnom smislu, na utakmici, na treninzima ne mora.

Verovatno ste pratili određene medije, ima onih koji već smenjuju selektora?

-Šta će ljudi, moraju da se bave nečim.

Jel to izborna kampanja ili nešto drugo?

-Zaista ne bih ulazio u te stvari.

I za kraj, da li ste optimista po pitanju našeg tima, odnosno plasmana Srbije na Svetsko prvenstvo u Rusiji?

-Apsolutno, apsolutno sam uveren da ovaj tim ima dovoljno kvaliteta da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo, zaključio je Savo Milošević.

0
0

6 Komentara

  1. Pre svakoih kvalifokacija isti pocetak recenice:SRBIJA IDE U…Samo se menja ime drzave,ali je i rezultat isti: DUPLI CORAK!!!! ahahaaaa

    0
    0
    Odgovori
  2. U to više nitko ne vjeruje, jer ste izgubili povjerenje kod naroda. Cijeli stručni štab mora dati ostavku, jer vi nemate ništa novo ponuditi, osim onog što smo već vidjeli, a to je bilo blago rečeno loše. Ako toliko volite Srbiju, onda bi bilo sa moralne strane da kolektivno date ostavke i da time date šansu novim ljudima sa novim idejama da pokušaju podići vrijednost reprezentacije Srbije. Ukoliko ostaneta svi skupa i dalje na svojim mjestima sigurno nećemo vidijeti Rusiju, osim preko TV-a.

    0
    0
    Odgovori
  3. U to više nitko ne vjeruje, jer ste izgubili svaki kredit kod naroda. Vi kao rukovodstvo ne možete ništa novo ponuditi javnosti , osim onog što smo već od vas vidjeli. Još ima vremena da odete i dođu novi ljudi sa novim idejama. Ako toliko volite Srbiju odndA trba da date ostavke.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter