0
AdmiralBet ABA Liga

SA NJIMA NEMA ŠALE: FIBA ozbiljno zapretila nacionalnim savezima

Objavljeno: 28.03.16 u 13:44

Već nekoliko meseci vodi se „rat“ na relaciji FIBA – Evroliga, ali bi ova odluka svestke kuće košarke mogla znatno da pogorša situaciji.

FIBA je janso poručila savezima da ukoliko klubovi iz tih zemlaja budu igrali Evrokup, reprezentacije neće moći da učestvuju u takmičenjima koje organizuje FIBA Evrope i na Olimpijskim igrama.

Takva odluka se takođe odnosi i na KS Srbije, jeć će u Riju da nas predstavlja ženska košarkaška reprezentacija, a ukoliko prođe kvalifikacije i muška.

Međunarodna košarkaška federacija od klubova zahteva da pored Evrolige i graju i FIBA Ligu šampiona ili da ne igraju ni Evrokup i njihovo takmičenje. Ukoliko se neki savez bude protivio ovoj odluci trpeće ozbiljne posledice.

Nema sumnje da će FIBA podržati odluku FIBA Evrope i takvu zabranu uspostaviti i na ostalim kontinatalnim takmičenjima.

Pored saveza čiji klubovi učestvuju u ABA ligi ugroženi su i savezi Italije, Španije, Rusije i Litvanije. Ove zemlje imaju zagarantovano mesto za njihove klubove u Evroligi, a samim tim i u Evrokupu. veći problem će imati savezi čiji klubovi učestvuju u regionalnim ligama – ABA i VTB liga

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter