0
Evropske lige

NE MENJAJU ODLUKU: FIFA i UEFA im prete, a oni neće da nastave Kup

Objavljeno: 28.03.16 u 16:13

Grčka vlada neće promeniti odluku o prekidu nacionalnog kupa uoči dolaska delegacije UEFA i FIFA u Atinu i pretnji izbacivanja reprezentacije i klubova iz evropskih takmičenja.

Zamenik ministra sporta Grčke Stavros Kontonis izjavio je da je odluka o prekidu Kupa opravdana, nakon što su pristalice PAOK-a prekinule meč usled uletanja na teren i napada na fudbalere Olimpijakosa (1:2) u prvoj utakmici polufinala u Solunu.

UEFA i FIFA pokušaće da ubede Kontolisa da promeni odluku kako bi se izbeglo mešanje politike u sport.

– Borićemo se da potvrdimo odluku, zasnovanu na pravnom smislu i meri koja rešava ozbiljan problem narušavanja bezbednosti. Spremni smo da uđemo u sukob sa svima koji misle da plaše Vladu, rekao je Kontonis na konferenciji za medije, a prenosi Rojters.

Kontonis je poručio da Vlada čini sve što može da zaustavi nasilje na stadionima širom Grčke i da nikada ranije nije toliko huligana izvedeno pred Sud.

Kontonis je prošle godine suspendovao grčku Superligu na sedam dana zbog incidenata na utakmici između Olimpijakosa i Panatinaikosa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter