5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

STROGO ČUVANA TAJNA: Otkriven sastojak bez kog Zvezda ne bi bila nadomak rekorda

Objavljeno: 26.03.16 u 20:40

Mnogi kvalitetni sastavi nikada ne postignu nešto što je Zvezda, dobrim delom zahvaljujući njemu, postala – tim.

Da bi jedan sastav bio uspešan, mora postati ujedinjen. Drugom rečju, mora postati tim.

Da bi postao tim, neophodno je da atmosfera među onima koji taj sastav čine bude pozitivna. Pitanje je da li bi te atmosfere bilo, da u ovoj ekipi Crvene zvezde nema – Zorana Rendulića.

Bivši štoper Čukaričkog nije standardan ove sezone, ali ipak ima razloga da bude srećan:

– Srećan sam što sam odigrao makar i nekoliko minuta u toj istorijskoj utakmici u kojoj smo oborili rekord. Ni na treningu nekog ne možeš da pobediš tri puta zaredom, i ovo je veliki uspeh kojeg mislim da još uvek nismo ni svesni. Tek kada se završi sezona, kada odemo na odmor i kada počnemo da sabiramo utiske iz cele sezone, shvatićemo kakav smo rezultat napravili. Mislim da će ovo biti jako teško ponoviti. Videlo se i pre početka polusezone da je atmosfera u ekipi odlična, a atmosfera je jako važna u tom celom uspehu. Mi stariji igrači pokušavamo da tu atmosferu držimo sve vreme, rekao je Rendulić za zvanični sajt kluba sa Marakane.

Pitanje je da li bi tog rekorda i bilo, da nije upravo te atmosfere. A, prema tvrdnjama saigrača, Rendulić je njen neizostavni deo:

– Pokušavam i sa svoje strane da pomognem, nažalost ne toliko igrama. Buo sam dugo povređen, a sada ekipa pobeđuje. Ja pokušavam da budem tu. Kažu da sam im ja najvažniji za atmosferu, drago mi je da doprinosim na bilo koji način. Naravno, igrač koji ne igra je pomalo tužan i nervozan, to je sve normalno. Čekam svaki minut da iskoristim. Važno je da budem zdrav, da svi budemo zdravi. I zašto da ne, uveren sam da možemo da oborimo i Benfikin rekord, uveren je Rendulić.

Ipak, nada se i veruje da je igranje tek pred njim:

– Očekujem da dobijem još neke minute, možda i neku utakmicu da počnem od početka. Trening je jedno, utakmica je drugo, osećam se dobro, ali kada ekipa ovako pobeđuje, teško je nešto menjati. Sada je najlepše biti igrač Crvene zvezde, u ovom trenutku, i važno je da svi uživamo, objašnjava Rendulić.

0
0

5 Komentara

  1. A Glodjovic?! Pa on je kljuc svih vasih rekorda! Naravno u realnom i simbolickom smislu. U realnom, jer vam je poklonio tzv. „pobedu“, u stvari ukrao za vas, a u simbolickom jer je bilo dosta glodjovica ove godine koji su duvali u vasu tikvu. No, nema veze, racune svodimo u trecoj i cetvrtoj fazi kvalifikacija za Evropu. Ostalo…, znate sta, u Srbiji mozete sta hocete i kako hocete, klub krimi jer je od krimija pokraden, a onda su postavljeni krimosi da ga vade iz g. I bas ga cupaju, nema sta! Baba za repu , deda za babu, Terza za dedu a Vucko za Terzu…poovuci ,potegni-iscupase Zvezdu! Bez placanja poreza , sa navigacijom svih relevantnih sponzora, sturcovanjem ostalih rivala…Pa dokle? Dokle, ima li kraja!? I vidi jos!? Imaju obraza da laju na sve i sva, bez zadrske i obraza, ohrabreni cinjenicom da mogu sve bez granica!

    0
    0
    Odgovori
    • Ako vratis film malo unazad,videces da ste upravo vi imali puno vise Glodjovica i da su vam sudije pomagale mnogo vise nego Zvezdi.Glodjovic nista nije pogresio,vec njegov pomocnik oko ofsajda,koji se mogao videti jedino kad se zaustavi slika pa povuces lenjir a to tokom utakmice nije dozvoljeno.
      A koliko treba da neko nema obraza i morala da komentarise Zvezdu a tim za koji navija je najveci manipulant,rak rana naseg fudbala i ima najvecu pomoc sudija i FSS.

      0
      0
      Odgovori
  2. ovo je smesno Vucic da smesnije nemoze biti 60 miliona evara duga je drzava sakrila e toliko o postenju.Terzic postenje 2 godine bekstva od zakona

    0
    0
    Odgovori
  3. Hahahah Ja razumem da vam je u hotsportu naredjeno da podizete zvezdu, ali mi nije jasno zasto ponizavate ostatak nas sa ovim smesnim naslovima.. Recept zvezde ove sezone je vucic, da nije, i da je sve regularno gospoda bi igrala 6tu ligu.. I neka je prva odlicno je to svaka cast stvarno su legendarni, ali ako ovako nastavite pomrecemo od smeha….

    0
    0
    Odgovori
    • Jadnice ako je Zvezda za sestu ligu gde bi bio tvoj Patlidzan podto je dva puta izgubio od isye te Zvezde, mozda x2 to jest dvanesta liga, beton liga jadnice

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter