3
Ostali sportovi

Foto: VLV.hu

KAPITEN ‘ORLOVA’ PRED FEŠTU NA BANJICI: Uvek uz Partizan!

Objavljeno: 26.03.16 u 16:11

U srpskom hramu vaterpola, na bazenu Banjica, u nedelju od 19 časova skupiće se asovi nekoliko generacija Partizana.

Neki od njih će biti u vodi, neki na trenerskim klupama, neki na tribinama. Sutra u 19 časova počinje revijalni susret sadašnjih i bivših asova crno-belih, u akciji koju je organizovala fondacija „Grobari za nas“, sa željom da se pomogne klubu koji je pisao istoriju svetskog vaterpola.

Među onima koje će publika videti u igri je i kapiten reprezentacije Srbije Živko Gocić. Lider svetskih i evropskih prvaka je na Banjici počeo da se bavi vaterpolom, sa crno-belima je osvojio pregršt trofeja, broja im se ne zna. Za Partizan je igrao ukupno sedam godina.

–Naravno da sam odmah prihvatio poziv da učestvujem – kaže Gocić.– Ko će da se odazove pozivu da na ovaj način pomogne, ako nećemo mi koji smo odrasli u Partizanu, zahvalni smo mu mnogo. Srećan sam što ću ponovo videti bivše saigrače i mnoge druge koji su pisali istoriju Partizana.

Gocićeva osećanja pred reviju su pomešana.

-S jedne strane sam srećan što ću učestvovati u reviji i dati doprinos reviji, a s druge strane sam tužan što je Partizan u ovako teškoj situaciji. Svi mi koji se bavimo sportom, svi koji odlučuju u sportu, treba da se zamislimo o stanju u Partizanu. Svaka pomoć je dobro došla, zato se zahvaljujem se Fondaciji „Grobari za nas“, koja je pokrenula akciju. Pozivam navijače da ispune tribine Banjice, jer imaće šta da vide – poručuje Gocić.

Bivši i sadašnji vaterpolisti Partizana će biti izmešani u dve ekipe, koje će u dogovoru sastaviti dve legende koje će voditi timove sa klupa – Igor Milanović i Vladimir Vujasinović. Igraće se četiri četvrtine po šest minuta, a u pauzama je predviđen zabavni program.

Na tribinama će biti legende Partizana svih generacija, ali i sportisti drugih klubova JSD Partizan – fudbaleri, košarkaši, hokejaši…

Živko Gocić, sada jedna od glavnih poluga mađarskog šampiona Solnoka, Partizan je napustio u leto 2010. Nepunih godinu dana kasnije generacija, s kojom je Gocić dugo igrao, je osvojila titulu šampiona Evrope.

– Svakako da mi je iz sadašnje perspektive krivo što sam otišao u tom trenutku. Međutim i tada sam se osećao i uvek ću se osećati kao deo Partizana. Bio sam na fajnal-foru u Rimu 2011, zajedno sa momcima koji su osvojili pehar slavio titulu. Ne znam da li ću do kraja karijere osvojiti Ligu šampiona, ali i ako stignem do nje, ona mi sigurno neće značiti onoliko koliko bi mi značio trofej za Partizanom. Ali, šta je bilo – bilo je.

0
0

3 Komentara

  1. Sport u Srbiji je Partizan.

    Svetski najjaču akademiju vaterpola zaslužnu za sve uspehe zemlje finansiraju navijači??!

    Sramota. Sve je jasno odavno.

    Moli se redakcija da objavi imena velikana u svim sportovima.

    To je zabranjeno.

    Cz ima 5 zvezdi a Partizan 305.

    0
    0
    Odgovori
    • Ako komsija mali ima 305,Zvezda ima sigurno 1305 jer je mnogo vece,trofejnije i kvalitetnije SD.
      Zvezda je simbol Srbije u svim sportovima i zato ima mnogo vise navijaca sirom zemlje i dijaspore a vama ostaje samo da budete,komsija mali.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter