2
Fudbal

FOTO: STARSPORT

IVANOVIĆ ISKRENO: Takav nam je mentalitet, mi nikad nećemo raditi u mirnim uslovima

Objavljeno: 26.03.16 u 13:16

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i prvotimac Čelsija, Branislav Ivanvović uveren je da za reprezentaciju dalaze bolji dani, ali i upozorava na probleme.

U inetrvjuu za Žurnal“ Ivanovi e rekao da ga često prijatelji i poznanici pitaju št se dešava sa reprezentacijom, gde su rezultati:

– Vrlo često dobijam pitanja od prijatelja: šta je sa vama, u čemu je problem, zašto vam ide tako loše. To su pitanja koja su u ovom trenutku neizbežna, a možda je i dobro što ih postavljaju, jer znači da ima interesovanja za fudbal i da ljudi prate ovaj sport u Srbiji. Znam da bi mnogi dali sve za pobedu reprezentacije. Protiv Poljske smo odigrali dobro, ali nismo pobedili, međutim važnije od svega je atmosfera koja vlada kod nas – istakao je Branislav Ivanović, kapiten reprezentacije Srbije.

Smatra da je potrebna da oko i unutar reprezentacije treba da postoji prijatan i pozitivan ambijent:

– Vraćam se na 2010. godinu kada atmosfera oko nas bila izuzetno pozitivna. Bio je napravljen ambijent za uspeh. Sada smo na putu da moramo sve ponovo sami da izgradimo što je duplo teže, ali se nadam da ćemo uspeti u toj nameri.

Nimalo mu nije lako kada kao kapiten predvodi tim koji ima više poraza od pobeda i nerešenih rezultata:

– Jako teško, jer nama mora da se poklopi dosta stvari. Potrebno je da igrači koji u tom trenutku igraju za reprezentaciju budu nosioci igre u svojim klubovima i da se tako uklope u tim. Takmičenje od dve godine je ciklus gde svako od nas mora da bude na vrhunskom nivou. Srbija nema taj kontinuitet i smatram da nam je to najveći problem. Kada god smo odigrali tri ili četiri utakmice sa istim ili sličnim sastavom video se napredak u našoj igri. Najveći problem ove generacije je vreme. Kada je napravljena smena generacije znali smo da će biti teško, ali smo verovali i da će biti pozitivnija za nas. Na našu žalost mi od tada još uvek tapkamo u mestu i teško je biti u ovoj generaciji. Verujem da će ovi mladi momci jednog dana uspeti da iznesu teret koji sa sobom nosi dres reprezentacije, jasan je Ivanvović.

Ivanoviću nikako ne prija kada u medijima vidi tekst koji reprezentativce okarakteriše kao gubitnike:

– Znam kako radim i pristupam reprezentaciji, na mene takvi naslovi ne mogu da utiču. Poznavajući situaciju u našoj zemlji znam da postoji nešto iza toga, tako da se odavno ne obazirem na sve to. Sa druge strane teško je sve to jer utiče na atmosferu koja se gradi oko fudbala. U celoj priči veliku ulogu imaju mediji, ali najveću mi reprezentativci. Kada se pobeđuje atmosfera se menja, porazi zna se gde vode. Zaslužujemo kritike, ali na pravi fudbalski način.

Reprezentacija je za kratko vreme promenila nekoliko selektora:

 

– Takav je naš mentalitet. Mi rwalno nkada nećemo raditi u mirnim uslovima, jer je to tako kod nas. Neuspeh uglavnom plaćaju treniri, tako je i u vrhunskim klobovima i u reprezentaciji. Mi so reprezentacija koja je napravljena 2006. godine, a već kod Mihajlovića je napravljena smena generacija. Tu su zlatni orlići koje ne treba uništaviti, nego im dati podršku da dodđu do vrhunskog nivoa, zaključio je kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović.
 
 
 

 

0
0

2 Komentara

  1. Ja sam mislio da si ti pametniji momak,pa pobedite nekad nekoga u vasem nesrecnom zivotu i kvalifikujte se za radnicke igre bar pa ce biti mirni uslovi. Pajseri,manekeni neznalice

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter