0
Domaći fudbal

PARTIZAN DOBIJA PREDSEDNIKA: Otkrivene ‘rupe’ u Statutu crno-belih

Objavljeno: 25.03.16 u 11:20

Iako se činilo da će Radna grupa na čelu sa Ivanom Ćurkovićem još nekoliko meseci voditi klub, FK Partizan će predsednika najverovatnije dobiti već 12. aprila.

Predsednik nadzornog odbora FK Partizan, dr Vladimir Vuletić, objasnio je postupak prilikom predstojećih izbora za predsednika kluba 12. aprila i otkrio ‘rupe’ u Statutu kluba.

– Zameram autoru Statuta što se predsednik Partizana bira relativnom većinom. U prevodu, prvog čoveka kluba, teorijski, može da izglasa samo 17 od 65 članova Skupštine, jer je to 50 posto od potrebnog kvoruma koji po Statutu iznosi 33. Duboko držim da bi bilo ispravnije da budućeg mandatara dobijemo većinom od ukupnog broja članova – objašnjava za ‘Žurnal’ dr Vladimir Vuletić.

On je odbacio mišljenja i sumnje da postoje i da će biti prljavih kampanja, već će sve biti samo u službi Partizana.

– Vox populi – vox dei: glas naroda – glas Boga. Skupština je jedino mesto na kojem sve ovo mora da se reši, ona treba da bude trijumf demokratije. Voleo bih da se govori o programu, ne šta je neko uradio u prethodnom periodu. Prljave kampanje? Taman posla! Ljudi, sve za Partizan! – naglasio je Vuletić.

Iako veći deo javnosti smatra da je naklonjeniji ‘struji’ bližoj Milošu Vazuri, Vuletić odbacuje da se nalazi na bilo kojoj strani.

– Proceduralno nisam u poziciji da kao sazivač Skupštine budem na nekoj strani, zadržavam ekvidistancu – na istom odstojanju od bilo koga. Naravno, imam vrednosni sud o svemu i to ću, kao predsednik Nadzornog odbora, da iznesem na Skupštini. Držim da je apersonalna zaštita institucija nešto čemu, kao pravnik, uvek dajem prednost. To je odgovornost i prema državi, jer je Partizan državni klub – podvukao je Vuletić.

A ko će biti kandidati, ostaje nam da vidimo, neke najave već su se pojavile…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter