4
AdmiralBet ABA Liga

FIBA ZVANIČNO PRETI: Zemlje čiji se timovi odluče za Evroligu ‘lete’ sa velikih takmičenja!

Objavljeno: 24.03.16 u 20:08

FIBA Evrope se preko izvršnog direktora Kamila Novaka putem pisma obratila svim evropskim federacijama i uputila ih u moguće sankcije ako njihovi klubovi prihvate da igraju takmičenja pod okriljem Evrolige.

Pismo koje su prevele Novosti prenosimo u celosti:

– Želeli bismo da vas informišemo da je Bord FIBA Evropa u Parizu 20. marta dugo diskutovao o skorašnjem razvoju unutar evropskih klupskih takmičenja. U tom smislu, Bord je ustanovio da EKA (vlasnik i organizator Evrolige i Evrokupa) još nije odgovorila na pismo FIBA i FIBA Evropa upućeno na njihovu i adresu 11 licenciranih klubova povodom uvredljivog ponašanja prema ligama i ostalim klubovima.

Bord je ustanovio potrebu da zaštiti lige i klubove svih nivoa, kao i bazu košarkaških organizacija od nezakonitog delovanja EKA, čiji je cilj da isključivo štiti interese samo nekoliko klubova, a na štetu ostalih ekipa, samim tim i evropske košarke.

Bord je naglasio da su klubovi prvenstveno članovi asocijacija s pravima i obavezama da obezbede solidarnost između elite i košarakške baze u Evropi.

Kao odgovor na agresivno i ilegalno ponašanje EKA, odlučeno je da, sa izuzetkom 16 timova Evrolige, bilo koja nacionalna federacija koja podržava nezakonite veze klubova sa EKA, ili potpisivanje bilo kakvih sporazuma EKA i klubova, automatski će izgubiti prava učestvovanja na takmičenja seniorskih nacionalnih timova u organizaciji FIBA Evropa.

Oduzimanje prava na učešće u tim takmičenjima, može se proširiti i na SP i OI – stoji u saopštenju FIBA Evrope.

0
0

4 Komentara

    • A jel onda dolazi opet Boris Tadic pa ce partizan zasluzeno da bude sampio a dule da sklapa ekipu koja ce igrati za kikiriki i klikere?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter