16
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL, TOP 16: Zvezda ostala bez ‘goriva’ za Lokomotivu, drugo mesto nedostižno

Objavljeno: 24.03.16 u 19:51

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Lokomotive sa 86:62 (19:15, 26:20, 21:14, 20:13) u prvom meču 12. kola grupe E Top 16 faze Evrolige odnosno zabeležili su peti poraz odnosno trijumf za plasman u plej-of moraće da potraže u duelima sa Darušafakom ili Cedevitom.

Umorni od žestokog tempa koji su imali u prethodnom periodu crveno-beli su uspeli da drže priključak samo u prvih 15-ak minuta utakmice u Krasnodaru odnosno poslednji put su imali vođstvo u 12. minutu (21:20), a priključak su držali do vođstva Lokomotive 28:27.

Od tog momenta usledila je serija 14:4 domaćeg tima kojom je Lokomotiva prvi put došla do dvocifrene prednosti i praktično je više nije ispuštala do kraja utakmice.

Previše izgubljenih lopti, odlična odbrana domaćina praktično na ivici faula i nedostatak energije prozrokovali su -10 za Crvenu zvezdu na poluvremenu.

Kada je tim Jorgosa Barcokasa u trećoj deonici došao do maksimalnih +18 bilo je jasno da Beograđani ne mogu do pobede odnosno da je san o drugom mestu u grupi ostao samo to, a crveno-belima je ostalo samo da pokušaju da izgube sa manje od 14 poena razlike sa koliko su pobedili ruski tim u Beogradu (80:66).

Razigrani igrači Lokomotive, koji su ubacivali gotovo iz svih pozicija, nisu dozvolili timu Dejana Radonjića čak ni to pa je na kraju ruski tim trijumfovao sa ubedljivih 86:62 i tako i teoretski obezbedio plasman u plej-of, dok će Crvena zvezda to morati da uradi u jednom od naredna dva meča.

Ruse su do pobede vodili Amerikanci Rendolf i Siglton sa po 17 poena te Dilejni koji je dodao 12 poena i devet asistencija, dok je u Zvezdi najefikasniji bili Marko Gudurić sa 13 i Tarens Kinsi sa 10 poena.

U sledećem kolu srpski šampion 31. marta dočekuje Darušafaku u Kombank areni, a dobra stvar za Crvenu zvezdu je što će imati dovoljno vremena da pripremi taj meč jer je oončana polufinalna serija plej-ofa ABA lige.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Evroliga, Top 16, 12. kolo

Lokomotiva Kubanj – Crvena zvezda 86:62 (19:15, 26:20, 21:14, 20:13)

Dvorana: Basket hala
Gledalaca: oko 6.442
Sudije: Garsija (Španija), Paterniko (Italija), Haliko (Estonija)

Lokomotiva: Dilejni 12, Singlton 17, Rendolf 17, Drejper 3, Klaver 8, Džening 9, Koluškin, Balašov, Voronov 7, Zubkov 2, Šukovcov, Brekof 11

Crvena zvezda: Kinsi 10, Rebić, Dangubić 2, Lazić 2, Micić 5, Tejić, Simonović 6, Gudurić 13, Jović 2, Miler 6, Cirbes 7, Štimac 9

[/stextbox]

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Evroliga, Top 16, 12. kolo

Grupa E

Lokomotiva – Crvena zvezda 86:62
Darušaaka – Panatinaikos (četvrtak, 19.30)
Cedevita – Fenerbahče (petak, 19.00)
Anadolu Efes – Unikaha (petak, 20.45)

Tabela: Fenerbahče 10/1, Lokomotiva 8/4, Crvena zvezda 7/5, Panatinaikos 7/4, Anadolu Efes 5/6, Darušafaka 3/8, Unikaha 3/8, Cedevita 2/9

Grupa F

Laboral Kuća – Barselona 75:71
Brose Baskets – CSKA Moskva (četvrtak, 20.45)
Žalgiris – Himki (petak, 18.45)
Olimpijakos – Real Madrid (petak, 20.45)

Tabela: CSKA Moskva 8/3, Laboral Kuća 8/4, Real Madrid 6/5, Barselona 6/6, Himki 5/6, Olimpijakos 5/6, Brose 5/6, Žalgiris 2/9

[/stextbox]

0
0

16 Komentara

  1. Ispascemo u top 8 . To je sjajan uspeh , plus Evroliga I sledece godine. A gde Ste VI zebrice , da li se zavrsio kolektivni godisnji odmor ?Hahahaha

    0
    0
    Odgovori
  2. I da prodjete grupu vas ceka pakao u top 8 ako budete 3 idete na laboral a tamo vas ceka BERTANS da vas ponizi a ako budete 4 tek ste ga onda ugasili ARTILJERIJA ZVANA CSKA, pa prema tome putuj evropo.

    0
    0
    Odgovori
    • Znam da ces gledati Zvezdu, i to je lepo od tebe…nego reci ti meni gde ce tvoj maleni klub biti tada?! Gde se on takmici? Cujem da su na zasluzenom odmoru! Samo nastavi da pratis moj…pravi klub!

      0
      0
      Odgovori
    • Ahahahaha ne igraju oni nista sada dva meseca tuzni li su!!!A ova paljevina GDK je jos tuzniji!!!Imate na torentu dobar snimak Star Warsa pa mozete da skinete i pogledate zajedno sa onim vasim „buckom“ posto ste dokoni,znamo mi da vam je tesko i dosadno!!!

      0
      0
      Odgovori
  3. Dojucerasnji Ruski zadrugari (kolhoz) lagano sa naturscicima iz Srbije !!! Pa ne ide to tako, iako se cini lako zbog rada crvenog bankomata, da se iz „poderanih“ GUMENIH cizama (za skupljanje sirovina“) uskoci u „Dzordanke“ i umesto LOPATE i kolica za otpad (dvotockasa) UZME KOSARKASKA lopta i baca s’ ramena.. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • Evo glodarčića koji prate Zvezdu jer su njegovi (Zagrepčani i istureno odeljenje u Beogradu) poslati na prinudni odmor… E, to je za smeh… Ali kompleksi malog kluba samo dižu moral. Hahahahahahahah

      0
      0
      Odgovori
  4. CINJENICA DA SU U DOSADASNJEM DELU SEZONE ZISTA BILI POD OPTERECENJEM, VELIKI BROJ MECEVA , DUGA PUTOVANJA, —ALI BATO UGOVORI SA HILJADAMA EVRA IM TO NE OPRASTAJU I NE OPRAVDAVAJU, —–RADONJIZAM HAHAHAH—RADONJIZAM HAHAHA-RADONJIZAM HAHAHAHA

    0
    0
    Odgovori
    • Evo ga. Konačno se otkrio grobar do koske tj. Penzioner, tj. Op Radonjizam u Lokomotivi, tj. Supermen psiho se sam sebi najavio da je psihopata i da ima velikih psiho problema. Čim izađe Zvezdina vest, on se aktivira. Potrebno mu je stručno osoblje da mu zaista pomogne.

      0
      0
      Odgovori
  5. Ruski mutant (tek pre koju, takodje godinu osnovan k’o FMPCZ) otkinuo naturalizovan Srpski mutant, kao sto je KK Partizan odvalio „rvatski mutant-cedevitu( koju fmpcz jedva na produzetke i na neizvesne zavrsnice-jedva) ..Brzi voz KIDAAAAAA

    0
    0
    Odgovori
  6. Ruski mutant (tek pre koju, takodje godinu osnovan k’o FMPCZ) otkinuo naturalizovan Srpski mutant, kao sto je KK Partizan odvalio „rvatski mutant-cedevitu( koju fmpcz jedva na produzetke i na neizvesne zavrsnice-jedva) ..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter