5
Košarka

ODLUČENO: Poznat datum početka KLS

Objavljeno: 23.03.16 u 21:47

Crvena zvezda i Mega Leks su plasmanom u finale plej-ofa ABA lige pomogli čelnicima KS Srbije da odredte datum početka nacionalnog prvenstva.

Prema rečima direktora KLS Leona Daleona, liga će konačno startovati 7. maja, odnosno tada će početi dueli u prvoj grupi, a dan kasnije u drugoj. Daleon je objasnio da raniji termini nikako nisu mogli da dođu u obzir, jer Zvezda ima još tri utakmice u TOP 16 fazi Evrolige, a čeka se i datom igranja finala ABA lige.

Kraj šampionata u zavisnosti od dužine finalne serije plej-ofa, zakazan je za 10., odnosno 11. jun.

Super liga je podeljena u dve grupe, pa se polemisalo kako će se obavljati rangiranje:

– S obzirom na to da su dve grupe u pitanju, jer ne postoji vremenski prostor da se odigra klasičan ligaški sistem, postojale su dve mogućnosti, da se žrebom odluči ko će imati prednost u tim serijama ili da bude na osnovu rezultata u ABA i KLS. Glasanjem 5-1 izabrana je druga opcija i to samo u slučaju da se u tim serijama „ukrste“ prvoplasirani, odnosno drugoplasirani. Ukoliko se, pak, sastanu prvi i drugi iz iste grupe, prednost domaćeg terena će imati, naravno ekipa s boljim učinkom u grupi.

Daleon je podsetio da se pripreme za KLS obovlaju još od marat prošle godine:

– Počeli smo još u martu prošle godine, pa smo morali da sačekamo rasplet oko ABA i FIBA do juna. Potom je u septembru sledilo EP, odnosno da vidimo da li će naša reprezentacija igrati kvalifikacije za OI. Onda smo morali da sačekamo učinak Zvezde u Evroligi, pa top 16 i da li će igrati četvrtfinale.

Moglo bi da se desi da Zvezda ode i na fajnal-for Evrolige:

– Eventualni plasman u Berlin neće pomeriti start od 7. maja, s tim što bi zbog fajnal-fora, drugo kolo bilo prolongirano za koji dan, zaključio je Daleon

0
0

5 Komentara

  1. Realno ovaj sistem najvise odgovara Drzavnom, Projektu FMP u Zbog koga je i pravljen da se ne bi previse ,,umorili,, i Sto lakse osvojili titulu !

    0
    0
    Odgovori
  2. Kakav je ovo idiotizam sa ovim grupama?Ko ih je na ovaj nacin sastavljao?Nikako ne bi trebalo da budu u istoj grupi 1.i 4.iz ABA lige jer ce tako u polufinalu onaj ko je 1.naleteti na 2.ili 3. i imace tezi posao od recimo 2.iz Aba lige jer bi logicno bilo da se u polufinalu sastanu 1.i 4. a 2.i 3. iz ABA lige.Prevedeno u imenima klubova,u polufinale bi trebalo da igraju Zvezda-partizan i Mega-Metalac,gledajuci po kvalitetu timova i tu je Mega privilegovanija od Zvezde,iako je 2.nas tim iz ABA lige.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter